Medina skal få unge til at hjælpe flygtninge

Medina vil motivere unge til at engagere sig i flygtningehjælp gennem et nyt samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.
Medina har fat i den unge målgruppe på sociale medier, og derfor skal hun hjælpe Folkekirkens Nødhjælp med at få flere unge til at engagere sig i flygtninge og verdens fattigste.
Medina har fat i den unge målgruppe på sociale medier, og derfor skal hun hjælpe Folkekirkens Nødhjælp med at få flere unge til at engagere sig i flygtninge og verdens fattigste. Foto: Olufson Jonas/OLUFSON JONAS

Hun blev landskendt for at synge "Kun for mig", men Medinas nyeste skridt i arbejdet som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp er bestemt ikke noget, sangerinden kun gør for sin egen skyld.

I et nyt "subbrand" hos nødhjælpsorganisationen skal merchandise, indsamlinger og særlige rejser hjælpe med at sætte fokus på flygtninge og verdens fattigste.

Og Medinas opgave bliver især at få unge mennesker til at engagere sig, fortæller Mulle Juul Korsholm, der er kampagnechef i Folkekirkens Nødhjælp.

- Medina har om nogen fat i de unge målgrupper via de sociale medier. De unge er fremtiden både herhjemme og globalt, og vi er overbeviste om, at vores samarbejde med Medina kan være med til at gøre en kæmpe forskel for verdens fattigste og mennesker på flugt, siger Mulle Juul Korsholm.

Medina, motivation og nation er ordene, der tilsammen danner kernen af den indsats, popdivaen står i spidsen for: "Mevation".

Konceptet, som sangfuglen selv har været med til at udvikle, kickstartes den 8. juni, hvor Medina rejser til det nordlige Uganda. Her skal hun skal møde flygtninge fra nabolandet Sydsudan og besøge Folkekirkens Nødhjælps projekter, der både støtter flygtninge, lokalbefolkning og integration.

I en video, som sangerinden har lagt op på Instagram, ser man hende få vaccinationer forud for turen. Her afslører hun også sin vision med at lave ambassadør for nødhjælpsorganisationen.

- Mit mål er at gøre det mere almindeligt for vores næste generation at hjælpe folk i nød. Jeg ser flere og flere negative holdninger, der desværre fylder i medierne, og smitter af på verdens børn. Vi bliver nødt til at ændre det, og jeg vil gøre det bedste, jeg kan, skriver Medina på Instagram.

Se Medinas Instagram-opslag her:

https://www.instagram.com/p/BF1HHoOy7Ms/?taken-by=officialmedinamusic&hl=da

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.