Medier: To mænd sigtet for attentatplan mod minister

To personer er angiveligt sigtet for at have truet forsvarsminister Nicolai Wammen.
Ifølge Ekstra Bladet siger en af mændene, at sigtelsen drejer sig om attentatplaner mod forsvarsminister Nicolai Wammen (S).
Ifølge Ekstra Bladet siger en af mændene, at sigtelsen drejer sig om attentatplaner mod forsvarsminister Nicolai Wammen (S). Thomas Lekfeldt/Scanpix

Københavns Politi har efter alt at dømme anholdt og sigtet to personer for at planlægge et attentat mod forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

Det siger en af mændene til Ekstra Bladet, efter at han onsdag blev anholdt i forbindelse med en række ransagninger i København.

Forsvarsadvokat Bjørn Elmquist bekræfter over for Ritzau, at han er blevet kontaktet af en af de sigtede.

- Der er en person, der har henvendt sig og fortalt, at han sigtet for nogle planer om et attentat mod forsvarsministeren. Han vil gerne have mig som advokat, siger Elmquist.

Advokaten fortæller, at to personer skal være sigtet, men at han endnu ikke ved særlig meget om sagen.

- Jeg ved, at politiet opgav at fremstille ham i grundlovsforhør, så måske er det ikke så alvorligt. Nu skal jeg have nogle mere konkrete oplysninger fra politiet og have et rigtigt møde med klienten, siger Bjørn Elmquist.

Den anden sigtede har tilsyneladende også skaffet sig en advokat.

- Jeg kan bekræfte, at jeg er advokat for den ene af de to. Jeg ved ikke så meget mere endnu, siger advokat Andro Vrlic til Politiken.

Ifølge avisen har de to mænd henholdsvis pakistansk og somalisk baggrund.

Hos Københavns Politi ønsker man ikke at kommentere sagen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.