Medier lokker prins i foto-fælde

I frustration over konstant at blive jagtet af fotografer, skriver det britiske kongehus et åbent brev til medierne. De ønsker privatliv.

Der er mange goder ved at være kongelig. Men opmærksomheden fra medierne kan til tider tage overhånd. Det mærker især prins William og prinsesse Kate fra det britiske kongehus efter, at deres lille charmetrold prins George har vundet folkets hjerter.

Og medierne er villige til at gå langt for at få et glimt af den lille prins. Det gælder både britiske og internationale medier.

Nu afslører det britiske kongehus, hvordan nogle paparazzier er gået over grænsen for at få deres næste klik. De har jagtet den lille prins, og nu beder prins William og prinsesse Kate om at lade dem være i fred.

Dette associerer til den tragiske ulykke i 1997, hvor prinsesse Diana blev dræbt i en bilulykke, da paparazzi-fotografer jagtede hende i bil igennem Paris' gader.

Nu skriver det britiske kongehus' medierådgiver Jason Knauff på vegne af kongehuset et åbent brev til medierne. Her beder han medierne om at tænke mere på sikkerhed og respektere kongefamiliens privatliv. Brevet fremgår på det britiske kongehus' officielle hjemmeside.

I brevet fremgår det, hvordan nogle medier har lokket den lille prins George med andre børn for at få ham til at gå ind på en legeplads, så han kunne være i kameraets rækkevidde.

En anden hændelser beskriver, hvordan en pressefotograf jagtede prins George og hans barnepige i flere timer.

I brevet kan man læse om prins William og prinsesse Kates bekymringer for deres børns barndom.

- Ungerne bør ikke vokse op bag høje mure. De vil (prins Williams og prinsesse Kate, red.), at de skal kunne lege frit udenfor uden at blive fotograferet konstant, skriver Jason Knauff i brevet.

Læs det åbne brev fra det britiske kongehus på den officielle hjemmeside her.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.