Medie undskylder pinlig dronninge-død

En BBC-journalist erklærede onsdag dronning Elizabeth for død. Nu undskylder mediet for den uheldige fejl.
Dronningens helbred fejler intet, bekræfter kongehuset, efter dronning Elizabeth onsdag fejlagtigt blev erklæret død på de sociale medier.
Dronningens helbred fejler intet, bekræfter kongehuset, efter dronning Elizabeth onsdag fejlagtigt blev erklæret død på de sociale medier. Foto: Lefteris Pitarakis/AP

Det viste sig heldigvis hurtigt, at dronningen slet ikke var død. Forvirringen opstod, efter en journalist fra det britiske mediehus BBC ved en fejl sendte en dødserklæring ud på det sociale medie Twitter.

Nu undskylder mediet den uheldige hændelse, der onsdag sendte det britiske folk i momentan sorg. Det skriver ABC News.

- Fejlen skete under en teknisk øvelse i dødsannoncer, hvor der fejlagtigt blev sendt tweets fra en BBC-journalists konto, siger mediekoncernen i en officiel meddelelse.

Tweetet blev afsendt fra journalist Ahmen Khawaja, der onsdag morgen skrev, at dronningen var blevet indlagt til behandling på King Edward 7th Hospital i London.

Kort efter fulgte erklæringen af dronningens død.

- Dronning Elizabeth er død, skrev hun ifølge et screenshot af journalistens Twitterkonto klokken halv ti onsdag morgen.

Selvom Khawaja var hurtig til at reagere og prompte slettede de fejlagtige opslag, nåede den falske dødserklæring at brede sig vidt på de sociale medier.

- Det var falsk alarm. Min telefon var blevet efterladt derhjemme uden opsyn. Det var en fjollet spøg, og jeg undskylder for den unødige bekymring, skrev Ahmen Khawaja efterfølgende på Twitter.

Tilfældet ville, at dronning Elizabeth samme dag besøgte hospitalet for at få foretaget en rutinemæssige helbredsundersøgelse.

Sammenfaldet fik kongehuset til at udsende en sjælden pressemeddelelse for at bekræfte monarkens udmærkede helbred.

Dronning Elizabeth, der fyldte 89 år i april, skal efter sin død efterfølges af sin søn prins Charles.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.