Medie: Skolebørn chikaneres af morgensure bilister

Ikke alle trafikanter i morgentrafikken respekterer skolepatruljerne. Det er et problem, lyder det fra politiet.
Jeg oplever flere steder i Købenavn, at skoler siger, at det er et stort problem, Politiassistent Michael Bjørkman. 
Jeg oplever flere steder i Købenavn, at skoler siger, at det er et stort problem, Politiassistent Michael Bjørkman.  Foto: Scanpix arkiv

Deres gule veste og skilte burde være et klart signal til morgentrafikanterne om at køre forsigtigt. Men flere steder i landet bliver skolepatruljerne mødt med tilråb eller uansvarlig kørsel.

- Der er folk, der råber ad en og prøver at få os væk. Det er ikke særligt fedt. Om morgenen kan man godt være morgensur, men det skal jo ikke gå ud over os. Alligevel råber de ting, der ikke er i orden, siger 13-årige Hawraa maanik, som er med i skolepatruljen på Lykkebo Skole i valby.
Flere politikredse, som Ultra Nyt har talt med, får henvendelser fra skoler om, at folk ikke respekterer skolepatruljerne. Blandt andet i København hvor Politiassistent Michael Bjørkman står for kontakten til skolerne.

- Jeg oplever flere steder i Købenavn, at skoler siger, at det er et stort problem, siger han til Ultra Nyt på DR.

- Det vi får at vide er typisk, at bilisterne ikke holder tilbage, når skolepatruljerne træder ud. Men noget af det værste er faktisk de mange cyklister, der bare kører ind på fortovet for at komme væk fra patruljerne, siger Michael Bjørkman.

I Århus har politiet efter sommerferien fået fem meldinger om farlig kørsel omkring skolepatruljer. Og også i nordsjællands politikreds er der problemer. Her får skolepatruljerne besked på at indrapportere trafikanter, der kører råddent.

- Når vi uddanner skolepatruljerne, siger vi, at de skal tage nummerplader og beskrivelser af køretøjet. Så kan vi nogle gange finde frem til trafikanten, og hvis der er beviser, starter vi en sag. Det er desværre lidt sværere med cyklister, siger Poul Erik Lehmann Thomsen fra Nordsjællands Politi

Selvom ikke alle har lige stor respekt for skolepatruljerne, har ingen medlemmer af patruljerne været involveret i uheld siden ordningen startede i 1949.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.