Medie: SAS overvejer at søge mod udlandet

SAS-ledelsen fortæller ifølge branchemedie i en mail til sine ansatte, at man overvejer en udflagning.
SAS-flyene kan fremover få hjemsted uden for Skandinavien, hvis ledelsen vælger at søge driftstilladelse i et andet land.
SAS-flyene kan fremover få hjemsted uden for Skandinavien, hvis ledelsen vælger at søge driftstilladelse i et andet land. Foto: Scanpix Sweden/Scanpix

Flyselskabet SAS overvejer ifølge branchemediet check-in.dk at søge driftstilladelse uden for Skandinavien i et forsøg på at sænke sine omkostninger.

Koncernchef Rickard Gustafson har i en mail til de ansatte angiveligt gjort opmærksom på, at man overvejer at ændre på selskabets setup og søge driftstilladelse uden for Skandinavien.

Formålet skulle være, at man derved kan ansætte piloter og stewardesser under andre vilkår end nu og på den måde nedbringe produktionsomkostningerne.

Det er dog uklart, hvor stor en del af flåden som SAS overvejer at rykke til udlandet.

Hvad overvejelserne munder ud i, bliver offentligheden først klogere på 13. december, når der gøres status for regnskabsåret 2015/16.

Og fordi der er et regnskab på vej, har SAS' presseafdeling ingen kommentarer til historien.

Selskabet har i lighed med andre børsnoterede virksomheder valgt at indføre en såkaldt stilleperiode i fire uger op til fremlæggelsen af årsregnskabet, hvor man af hensyn til aktiemarkedet ikke udtaler sig om kurspåvirkende forhold.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.