Medie: Ryanair stævner SAS

Det irske lavprisflyselskab har stævnet SAS og SAS-ansatte efter aktion sidste onsdag, skriver branchemediet check-in.dk.
Bare kom an. Ryanair har ry for at køre modstandere trætte gennem retssystemet. Nu har lavprisselskabet stævnet SAS, som man mener burde have sikret, at dets medarbejdere ikke blokerede for en Ryanair-afgang fra København i sidste uge. Her er det topchef Michael O'Leary.
Bare kom an. Ryanair har ry for at køre modstandere trætte gennem retssystemet. Nu har lavprisselskabet stævnet SAS, som man mener burde have sikret, at dets medarbejdere ikke blokerede for en Ryanair-afgang fra København i sidste uge. Her er det topchef Michael O'Leary. Yves Herman, Scanpix/arkiv

Luftfartsselskabet SAS burde have sørget for, at flere af dets medarbejdere ikke stod i vejen for et fly fra Ryanair, så det ikke kunne tanke op og flyve mod Dublin fra København.

På grund af episoden sidste onsdag vælger Ryanair ifølge check-in.dk at stævne SAS og Ekspeditionsarbejdernes Klub i Københavns Lufthavn. Klubben organiserer bagagemedarbejdere ansat i SAS Ground Handling.

Branchemediet skriver, at parterne mødes i Fogedretten i København tirsdag.

SAS skal være blevet stævnet, da Ryanair mener, at det i høj grad var ansatte fra SAS Ground Holding, der stod i vejen for flyet. Derfor skal Ryanairs advokater også have sendt en stævning til Ekspeditionsarbejdernes Klub.

Over for check-ind.dk siger advokat Michael Møller Nielsen, der repræsenterer Ryanair i sagen, at formålet er at få nedlagt forbud mod bestemte aktioner, som de mener, medlemmer af klubben har været medvirkende til.

- Vi ønsker, at Ekspeditionsarbejdernes Klub bliver pålagt at påbyde deres medlemmer ikke at lave den slags, siger Michael Møller Nielsen.

Advokaten henviser til, at omkring 50 personer i onsdags aktionerede i lufthavnen mod Ryanairs arbejdsvilkår og forsinkede en afgang med tre timer.

Allerede dagen efter, torsdag, svarede det irske lavprisflyselskab igen og trak flere fagforbund i Arbejdsretten. Der kom dog ingen endelig afgørelse torsdag om, hvorvidt det var ulovligt, da de omkring 50 personer forhindrede Ryanair-flyet i at lette.

Både SAS og Ekspeditionsarbejdernes Klub bekræfter over for check-in.dk, at de er blevet stævnet af Ryanair og skal møde i retten tirsdag. Ingen af de stævnede parter ønsker at kommentere sagen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.