Medie: Region vil spare 11 millioner på erstatning til patienter

Region Hovedstaden lægger op til en strammere praksis for, hvornår regionen vil anke afgørelser fra Patienterstatningen videre til Ankenævnet for Patienterstatningen.
Region Hovedstaden vil spare 11 millioner på erstatning til patienter
Region Hovedstaden vil spare 11 millioner på erstatning til patienter Foto: Scanpix arkiv

Patienter, der har fået tilkendt en erstatning for fejl begået på sygehuse i Region Hovedstaden, risikerer fremover oftere at måtte en tur gennem ankesystemet, end i dag.

I forbindelse med de aktuelle budgetforhandlinger er der lagt op til en ny og strammere praksis for, hvornår regionen vil anke afgørelser fra Patienterstatningen videre til Ankenævnet for Patienterstatningen.

I 2014 udbetalte Region Hovedstaden 221 millioner kroner i patienterstatninger, men med en strammere praksis forventer regionen at kunne spare 11 millioner kroner årligt.

Danske Patienter tager afstand fra den strammere praksis, som allerede er introduceret i flere andre regioner.

- Det handler om patienter, som i forvejen føler sig dårligt behandlet af sygehusvæsenet, og hvor de nu skal holdes i uvished i længere tid, mens en ankesag kører, siger patientforeningens formand Lars Engberg, der kalder spareforslaget problematisk.

- Hvis der er så stor en forskel på vurderingen i de to instanser, så må man da hellere kigge systemet igennem end at stramme ankepraksis, siger han.

Sidste år behandlede Ankenævnet 2840 afgørelser, hvor små 15 procent af afgørelserne blev omgjort. Kun tre procent (87 sager) var indbragt af regionerne, som fik ret i 44 procent af sagerne (38 sager), viser et notat fra Center for Sundhed i Region Hovedstaden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.