Medie: Politi rejser ny sigtelse i Wammen-sag

Politiet opgiver sigtelse, men rejser samtidig en ny, i sag om attentatplaner mod minister, erfarer Politiken.
I al hemmelighed er politiet kommet på sporet af personer, der planlagde et attentat mod forsvarsminister, Nicolai Wammen
I al hemmelighed er politiet kommet på sporet af personer, der planlagde et attentat mod forsvarsminister, Nicolai Wammen Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Sagen om de formodede attentatplaner mod forsvarsminister Nicolai Wammen (S) tager fredag eftermiddag en ny drejning.

Københavns Politi opgiver således sigtelsen mod en af to sigtede mænd, men rejser samtidig endnu en sigtelse mod en tredje person, erfarer Politiken.

Hos Københavns Politi afviser pressechef Mads Jensen at udtale sig om oplysningerne.

- Vi vil hverken kommentere, om en sigtelse er opgivet, eller om der er rejst en ny, siger han til Ritzau.

Det var i forlængelse af en omfattende ransagningsaktion på fem adresser i København onsdag, at politiet valgte at sigte to mænd for overtrædelse af straffelovens paragraf 113, stk. 2, der blandt andet dækker over angreb mod ministre.

Mere konkret drejer sigtelsen sig om planer om et attentat mod forsvarsminister Nicolai Wammen (S), fortalte en af de sigtedes advokater torsdag til Ritzau.

- Der er en person, der har henvendt sig og fortalt, at han er sigtet for planer om et attentat mod forsvarsministeren. Han vil gerne have mig som sin advokat, sagde forsvarsadvokat Bjørn Elmquist.

Politiets beviser mod mændene er tilsyneladende ikke særlig stærke, da de torsdag opgav at fremstille dem i grundlovsforhør.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.