Medie om Norwegian: De er enige om at holde kæft

Der ser ud til at være en opblødning på vej i den langvarige konflikt mellem Norwegian og de skandinaviske piloter.
Ifølge kilder, som den norske avis VG har talt med, er der sket et stemningsskifte i forhandlingerne mellem Norwegian og de strejkende piloter.
Ifølge kilder, som den norske avis VG har talt med, er der sket et stemningsskifte i forhandlingerne mellem Norwegian og de strejkende piloter. Steffen Ortmann/Arkiv/Scanpix

Det norske medie VG skriver nu, at der er sket et stemningsskifte i forhandlingerne mellem Norwegian og selskabets skandinaviske piloter.

Kilder siger til avisen, at parterne er enige om at "holde kæft i medierne" og i stedet rette alle kræfter mod at finde en løsning.

- Vi oplever, at begge parter er løsningsorienterede, siger kommunikationschef i fagforeningen Parat, Arve Sigmundstad.

Ifølge VG’s kilder er Norwegian klar til at strække sig langt, hvis de strejkende piloter i Norwegian Air Norway vil udvise mere fleksibilitet og slække på begrænsningerne for, hvor de kan flyve fra, så Norwegian kan åbne for flere destinationer uden for Skandinavien.

Topchef Bjørn Kjos har dog stadig meget fokus på, at omkostningerne er for høje, og han truer med, at Ryanair kommer til at overtage indenrigsflyvningerne om et til to år, hvis man ikke tilpasser selskabet.

Det er dog ikke piloternes million-hyre, der er den store hurdle.

- Det er ikke lønningerne, som er problemet med de norske piloter: Lønnen ligger på godt en million, også for piloter med base i udlandet. Problemet er alle de andre udgifter - tillæg, pension og forsikring, samt viljen til større fleksibilitet, siger en Norwegian-kilde til VG.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.