Medie: Mette F. konstitueres som S-formand

Folketingskandidater for Socialdemokraterne vil have næstformand Mette Frederiksen som formand.
Flere S-profiler håber, at afgående partiformand, Helle Thorning-Schmidt, giver formandsstafetten videre til Mette Frederiksen. Arkivfoto
Flere S-profiler håber, at afgående partiformand, Helle Thorning-Schmidt, giver formandsstafetten videre til Mette Frederiksen. Arkivfoto Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Socialdemokraterne skal finde en ny formand, efter at afgående statsminister Helle Thorning-Schmidt torsdag aften erkendte valgnederlaget og trak sig som formand.

Journalist hos DR Nicolas S. Nielsen skriver på Twitter, at Mette Frederiksen lørdag konstitueres som formand for Socialdemokraterne på et hovedbestyrelsesmøde.

Også S-kandidaten Peter Hummelgaard Thomsen peger på, at den næste formand bør være næstformand Mette Frederiksen.

- Flot tale af HTS. Flot valgkamp. Tak for ti år i spidsen. Nu håber jeg på og opfordrer Mette Frederiksen til at tage stafetten videre, skriver Peter Hummelgaard, der er tidligere formand for DSU, på Twitter.

Han bliver bakket op af tidligere beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S), der mener, at Mette Frederiksen vil gøre sig godt som ny kvindelig formand for Socialdemokraterne:

- Mette (Frederiksen, red.) vil kunne blive en fremragende ny formand for Socialdemokratiet og en fremragende ny statsminister, siger han til Ritzau.

Han mener også, at det bør gå stærkt med at finde den, der skal tage over efter den nu afgående formand.

- Socialdemokratiet er jo et stort parti, der hurtigst muligt skal være en konstruktiv opposition, og det kræver, at vi har en formand, og der tror jeg på, at Mette Frederiksen er den bedste til at løfte den arv, siger han.

Også folketingsmedlem for partiet Ole Hækkerup skriver på Facebook, at han anbefaler Mette Frederiksen som ny formand.

Han er dermed det tredje markante medlem fra Socialdemokraterne, der peger på Mette Frederiksen som ny formand.

Mette Frederiksen selv har sagt, at hun endnu ikke vil forholde sig til, om hun skal være den næste formand for partiet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.