Medie: Ingen anholdte efter ransagninger i København

Efter skudattentaterne i København for godt en måned siden ransagede politiet tirsdag otte adresser.

Ransagninger på otte forskellige adresser i København er afsluttet uden nogen anholdte. Det erfarer Ekstra Bladet.

Ifølge politiet var det som led i efterforskningen af skudattentaterne i København 14. og 15. februar, at de otte adresser på Nørrebro, i Indre By og på Amager tirsdag blev gennemsøgt af politifolk.

Skudattentaterne kostede to personer livet ved Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade, inden gerningsmanden selv blev dræbt af politiets skud.

- Vi er fortsat i gang med at klarlægge gerningsmandens og de medvirkendes færden, og morgenens ransagninger skal ses i det lys, sagde politiinspektør Jørgen Skov, Københavns Politi, tidligere på dagen i en pressemeddelelse.

Af hensyn til efterforskningen kan politiet ikke sige andet om ransagningerne, end at der blev søgt efter yderligere spor i sagen.

Men ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det altså ikke personer, man har ledt efter.

For øjeblikket sidder tre personer varetægtsfængslet efter skudattentaterne.

Det drejer sig om en 18-årig mand, der er sigtet for medvirken til manddrab og forsøg derpå ved at have hjulpet den formodede gerningsmand, Omar Abdel Hamid El-Hussein, med at skaffe en skudsikker vest og mindst én kniv.

Varetægtsfængslingen skete 28. februar med henvisning til risikoen for, at den 18-årige kan påvirke efterforskningen af sagen.

Nogle dage forinden fik to andre mænd på 19 og 22 år deres varetægtsfængsling forlænget i fire uger. De mistænkes for at have bortskaffet et automatvåben, der blev brugt ved attentatet på Østerbro.

Politiet mistænker dem også for at have skaffet den formodede gerningsmand to pistoler, som blev brugt i Krystalgade, og at have hjulpet ham ved at holde ham skjult.

De tre personers varetægtsfængslinger udløber samme dag, nemlig 26. marts. Senest da skal en dommer tage stilling til, om deres fængslinger kan forlænges.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.