Medie: Erhvervsskoler mister 100 millioner kroner

En planlagt opgradering af erhvervsskolerne for 100 millioner kroner ser nu ud til at blive droppet.
- I yderste konsekvens kan det betyde, at de får svært ved at finde et job, fordi de ikke indfrier forventningerne, siger Lars Havelund, som er kommunikationschef ved Syddansk Erhvervsskole.
- I yderste konsekvens kan det betyde, at de får svært ved at finde et job, fordi de ikke indfrier forventningerne, siger Lars Havelund, som er kommunikationschef ved Syddansk Erhvervsskole. Foto: Scanpix arkiv

Godt udstyr giver en god uddannelse. Og samfundet har brug for gode håndværkere.

Derfor foreslog den tidligere regering før valget, at erhvervsskolernes udstyr skulle opgraderes for 100 millioner kroner, men den opgradering ser nu ud til at blive droppet.

Det kan give problemer for eleverne på erhvervsskolerne, hvis uddannelserne ikke foregår med udstyr, som svarer til det de møder i erhvervslivet.

- Hvis ikke vi har den teknologi, som der findes ude i virksomhederne, så vil eleverne opleve, at det, de lærer på skolen, ikke svarer til det, som de skal arbejde med ude på arbejdsmarkedet, siger Lars Havelund, som er kommunikationschef ved Syddansk Erhvervsskole.

- I yderste konsekvens kan det betyde, at de får svært ved at finde et job, fordi de ikke indfrier forventningerne, siger han til DR Trekanten.

Pengepuljen er dog ikke droppet officielt endnu, men Peter Amstrup, som er formand for Danske Erhvervsskoler-lederne, regner ikke længere med den.

- Mit indtryk er klart, at det blev glemt på den anden side af valget. Jeg tror nu ikke på, at vi får pengene. Tværtimod er vi blevet pålagt et besparelseskrav over de næste fire år på otte procent. Så jeg tror ikke, der komme penge den vej, siger han til DR Trekanten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.