Medarbejder meldt til politiet: Stjal 80.000 fra beboere

En medarbejder på et handicapcenter har erkendt at have misbrugt fire beboeres konti.
Det var ved et tilsyn af en række beboeres regnskaber, at en medarbejders misbrug af fire beboeres konti blev opdaget.
Det var ved et tilsyn af en række beboeres regnskaber, at en medarbejders misbrug af fire beboeres konti blev opdaget. Foto: Scanpix

Det ser ud til, at en medarbejder på Handicapcenter Nordøstfyns Engbo-afdeling har haft lidt for lange fingre.

I hvert fald melder Region Syddanmark nu vedkommende til politiet på baggrund af en mistanke om misbrug af fire beboeres konti. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Regionen vurderer, at misbruget beløber sig til cirka 80.000 kroner. Det var ved et tilsyn af en række beboeres regnskaber, at misbruget blev opdaget. Medarbejderen er blevet fritaget for tjeneste, og har siden erkendt misbruget.

- Det er en rigtig ubehagelig situation, vi er havnet i, og jeg skal være den første til at beklage, at det overhovedet har kunnet ske. Vi vil nu undersøge, om alle interne procedurer er overholdt, eller om der er brug for en opstramning på nogle områder, så vi bedst muligt sikrer os imod, at det kan ske igen, siger centerleder på Handicapcenter Nordøstfyn,Torben Bøge Mikkelsen.

Region Syddanmark betaler pengene tilbage til beboerne, så snart regionen har overblikket over misbrugets fulde omfang. Et revisionsfirma er netop nu i gang med at gennemgå regnskaberne grundigt for at få det fulde overblik over sagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.