Medalje til danske kvinder

Anna Thea Madsen og Line Kjærsfeldt mødes i kvartfinalen ved European Games. Det betyder sikker dansk medalje.
Line Kjærsfeldt har sammen med  Anna Thea Madsen sikret metal til Danmark.
Line Kjærsfeldt har sammen med Anna Thea Madsen sikret metal til Danmark. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Danmark er nu sikker på at kunne hive minimum fire medaljer med hjem fra European Games i Baku, efter at badmintonspillerne Anna Thea Madsen og Line Kjærsfeldt spillede sig frem til en ren dansk kvartfinale mod hinanden.

I badmintonturneringen spilles der ikke bronzekamp, og de tabende semifinalister får dermed bronze, hvorfor den fjerde danske medalje er garanteret.

Begge spillere vandt deres ottendedelsfinaler i to sæt, og Kjærsfeldt går ind til kvartfinalemødet som en lille favorit med sin andenseedning, mens Madsen er seedet som nummer fem.

Herredoublen med topseedede Carsten Mogensen og Mathias Boe og damedoublen med Lena Grebak og Maria Helsbøl spiller senere torsdag kvartfinaler og kan med sejre sikre endnu flere danske medaljer.

Herresinglen Emil Holst spillede sig torsdag frem til kvartfinalen, hvor han nu møder topseedede Scott Evans. En sejr til Holst her vil altså også udløse endnu en dansk medalje.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har på forhånd meldt en målsætning om fem danske medaljer ved European Games ud, og de danske badmintonspillere er altså godt på vej til at snuppe de to, der mangler.

De tre første medaljer er vundet i kajak, bueskydning og skydning.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.