Med på vognen: Nu indfører Brøndby også kædeansvar

Det er ikke nok at stille krav om danske løn- og ansættelsesvilkår, nu vil Brøndby Kommune også ud og kontrollere, at overenskomsterne bliver overholdt.
Brøndby Kommune har entreprisekontrakter for omkring 100 millioner kroner om året. De skal nu alle gås efter i sømmene for at se, om kravet om danske løn- og ansættelsesvilkår bliver overholdt
Brøndby Kommune har entreprisekontrakter for omkring 100 millioner kroner om året. De skal nu alle gås efter i sømmene for at se, om kravet om danske løn- og ansættelsesvilkår bliver overholdt Colourbox

Brøndby Kommune pudser nu deres revisor på de private leverandører, der arbejder for kommunen. De skal undersøge, om kravet om danske løn- og ansættelsesvilkår bliver overholdt, skriver Fagbladet 3F.

"Social dumping er ganske enkelt ulovligt og noget svineri, som vi ikke vil finde os i. Derfor tager vi nu initiativ til, at vi har en effektiv kontrol med, at vores klausuler også bliver overholdt," siger borgmester Ib Terp (S) fra Brøndby Kommune til Fagbladet 3F.

Kontrollen kommer til at omfatte alle entrepriser, både inden for byggeri, rengøring og andre brancher. Og hvis det viser sig, at overenskomsterne ikke bliver overholdt, er det hovedentreprenøren, der kommer til at betale.

"Vi siger klart, at her gælder der kædeansvar. I sidste ende kan vi hæve kontrakten, hvis hovedentreprenøren ikke betaler," siger Ib Terp til Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.