McLaren-boss: Vi kommer til at vinde igen

Trods problemer med bilen lover McLarens løbsdirektør, at Formel 1-teamet nok skal kæmpe sig tilbage til tops.
Kevin Magnussen var fredag på glatis i sin Formel 1-racer og skabte flere panderykker hos McLaren, der bøvler med bilen.
Kevin Magnussen var fredag på glatis i sin Formel 1-racer og skabte flere panderykker hos McLaren, der bøvler med bilen. Foto: Rob Griffith/AP

Bliver det nogensinde muligt at vinde et Formel 1-grandprix med den bil?

Sådan kan spørgsmålene på et pressemøde i McLaren-lejren efter lørdagens skuffende kvalifikation opsummeres.

McLarens to kørere i weekendens Formel 1-løb, danske Kevin Magnussen og britiske Jenson Button, sluttede henholdsvis sidst og næstsidst i kvalifikationen og starter derfor på de bageste positioner i søndagens grandprix i Melbourne.

McLarens løbsdirektør, Eric Boullier, tør dog ikke kaste sig ud i at spå om, hvornår et af de mest vindende teams i historien igen er tilbage på toppen.

- Vi vil gøre vores bedste for at komme tilbage så hurtigt som muligt. Hvornår det vil ske, ved jeg ikke endnu, lyder det fra Boullier, der trøster sig med, at McLaren har haft færre problemer end ved den seneste test i Barcelona i februar.

McLaren har i vinterpausen skiftet motorleverandør til Honda fra Mercedes, og netop motoren døjer med børnesygdomme.

- Det er nærmest overflødigt at sige, at alle hos McLaren-Honda er enormt utilfredse med dagens kvalifikationsresultat, siger Eric Boullier.

- Vi står foran et bjerg af udfordringer, men alt jeg kan sige er, at vi helt sikkert vil bestige det bjerg. McLaren er til for at vinde. Og vinde, det kommer vi helt sikkert til at gøre igen, fastslår Eric Boullier.

Den tidligere verdensmester Jenson Button havde forudset, at McLaren gik ind til et svært grandprix.

- Det er aldrig rart at være bagest i startgridden. Specielt ikke, når du er på et hold, der er vant til at vinde. Men vi vidste, det ville blive en vanskelig weekend.

- Forhåbentlig kan vi komme igennem løbet i morgen (søndag, red.) og få en masse information om bilen. Det bliver en udfordring, mener Jenson Button.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.