McLaren-boss: Vi har et bjerg at bestige

Der er flere positive ting at tage med fra dagens løb, siger McLarens løbsdirektør, Eric Boullier.
McLarens løbsdirektør Eric Boullier forsøger at se positivt på dagens løb. Men han erkender også, at McLaren-holdet har meget arbejde foran sig.
McLarens løbsdirektør Eric Boullier forsøger at se positivt på dagens løb. Men han erkender også, at McLaren-holdet har meget arbejde foran sig. Foto: SOMMER JAN/Polfoto

Søndagens Formel 1-grandprix i Australien var alt andet end kønt set fra McLarens synsvinkel.

Kevin Magnussens motor gav røg fra sig allerede inden løbet, og danskeren kom ikke til start, mens teamkammerat Jenson Button blev sidst af de 11 biler, der gennemførte løbet. Alligevel tager McLarens løbsdirektør, Eric Boullier, de positive briller på.

- Hvad angår Kevin, så var han meget uheldig med, at hans løb blev stoppet af en endnu uspecificeret fejl i motoren, før det var begyndt, siger Eric Boullier i en pressemeddelelse.

Jenson Button kom i mål som nummer 11, og han var dermed den eneste af de gennemførende biler, der ikke point med fra søndagens grandprix. Til gengæld fik McLaren en masse brugbar data fra Button.

- Først og fremmest er vi glade for, at Jensons racer var i stand til at gennemføre løbet. Han kørte særdeles godt, og han holdt Checo (Sergio Perez' kaldenavn, red.) bag sig i mange omgange. Samtidig fik vi en masse data for de mange omgange.

- Når det så er sagt, så blev han ikke overhalet bare én gang, men to gange af løbsvinder Lewis Hamilton, og vi ved, at vi har et bjerg at bestige, siger Eric Boullier.

Løbsdirektøren roser samtidig teamets hårdtarbejdende mekanikere og hæfter sig ved, at McLaren-raceren ser hurtig ud i svingene.

Om 14 dage køres det næste grandprix i Malaysia, men hvad der er i vente fra McLaren der, kan Boullier endnu ikke sige.

- Vejret er meget varmt og fugtigt i Malaysia. Jeg vil ikke love store opsving inden for så kort tid, men man kan være 100 procent sikker på, at vi gør alt for at optimere ydeevnen og pålideligheden, siger Eric Boullier.

Hvor vidt den danske vikar Kevin Magnussen kommer på banen for McLaren igen om 14 dage, afhænger af Fernando Alonsos tilstand.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.