McLaren-boss: Kevin præsterede forbløffende godt

Der var stor ros fra McLarens løbsdirektør Eric Boullier i retning af både Kevin Magnussen og Jenson Button.
McLarens Kevin Magnussen i aktion søndag, hvor han blev nummer fem i Sotji
McLarens Kevin Magnussen i aktion søndag, hvor han blev nummer fem i Sotji Foto: Ivan Sekretarev/AP

Kevin Magnussen så sig ikke tilbage på første omgang af det russiske Formel 1-grandprix, hvor den danske McLaren-kører overhalede en god håndfuld rivaler.

Det endte med en fornem femteplads til Magnussen, som var begyndt grandprixet som nummer 11, samt en fjerdeplads til holdkammeraten Jenson Button.

McLarens løbsdirektør Eric Boullier var derfor godt tilfreds med de samlede 22 VM-point, som langt fra er hverdagskost for holdet.

- Efter en mere end irriterende lørdag, så var det en fornøjelse og lettelse at nyde et problemfrit løb søndag, siger Boullier i en pressemeddelelse.

- Kevin præsterede en forbløffende god start og passerede ikke mindre end fem biler, inden første omgang var færdig. Dermed var han hurtigt oppe på sjettepladsen, siger franskmanden.

Mens Button forsvarede sin fjerde startposition hele vejen, så avancerede Magnussen i alt seks pladser i løbet af grandprixet. Danskeren forsvarede flot sit imponerende avancement på første omgang.

- Ligesom Jenson kørte Kevin derefter stærkt lige til det sidste og satte nogle imponerende hurtige omgange før sit pitstop, så han kunne smutte forbi Fernando Alonso, da de begge skulle skifte til nye dæk.

- Kevin sparede klogt på brændstoffet, da løbet nærmede sig afslutningen, lyder det fra Boullier.

Lewis Hamilton vandt søndagens grandprix i Sotji og fører i den samlede stilling. Der resterer tre grandprixer i denne Formel 1-sæson.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.