McDonald's nye tiltag: Nu skal cheeseburgeren serveres af tjenere

McDonalds opstiller robotter til at modtage din bestiling. Men personalet bliver ikke nødvendigvis fyret. Kæden vil nemlig have tjenere.
McDonalds direktør, Steve Easterbrook, ved en af robotterne, som ud over at tage imod bestilling også anviser et bord.
McDonalds direktør, Steve Easterbrook, ved en af robotterne, som ud over at tage imod bestilling også anviser et bord. Foto: Shannon Stapleton/Reuters/Scanpix

Så skal du måske til, at indstille dig på, at få serveret din Big Tasty Bacon-menu af en tjener.

Ja, du læser rigtigt. Ifølge New York Times, så overtager robotter bestillingerne på McDonalds.

For den verdensomspændende burgerkæde vil nemlig automatisere dele af familierestauranterne, Og det vil ske uden fyringer.

McDonalds vender det lidt på hovedet og vil opstille robotter til at modtage bestillingen, mens det eksisterende personale skal ud på gulvet og servicere kunderne, skriver New York Times.

Barriere mellem personalet og kunden

Burgergiganten McDonald's har længe leget med maskiner, som kan erstatte de ansatte ved kasserne. Og det har der været en helt speciel grund til.

Steve Easterbrook, administrerende direktør for McDonalds, siger nemlig til New York Times, at bestillingsdisken har været en barriere mellem personalet og kunden.

Robotterne rulles ud i USA

Efter en forsøgsperiode på 500 restauranter i USA, Canada, Storbritannien og Australien rulles der robotter ud til alle kædens restauranter i USA.

Der vil i en overgangsperiode være mulighed for også, at bestille på "gammeldags" manér, men over tid vil robotterne overtage bestillingerne.

Ifølge Detailfolk.dk kaldes konceptet for "Din McDonald's" i Danmark, hvor enkelte restauranter har bestillings-maskinerne. Men der har indtil videre ikke været tale om, at maskinerne skulle kombineres med tjenere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.