Matchfixing-tiltalt: Jeg blev truet med kniv

To mænd er tiltalt for matchfixing i dansk fodbold. I retten er de begge meget fåmælte og nægter sig skyldige.
De to tiltalte i en sag om matchfixing nægter sig skyldige i sagen.
De to tiltalte i en sag om matchfixing nægter sig skyldige i sagen. Foto: colourbox.com/COLOURBOX.COM

Det var under voldsomt pres, at den hovedtiltalte i danmarkshistoriens første straffesag om matchfixing tidligere erkendte sin forbrydelse over for politiet.

Det siger den 28-årige MT mandag i Københavns Byret, hvor han er tiltalt for i samarbejde med flere fodboldspillere at have fixet resultatet af to kampe i 1. division tilbage i 2010.

Ved mandagens retsmøde nægter den 28-årige sig imidlertid skyldig og siger, at hans tidligere tilståelse skete, da han frygtede for sin sikkerhed.

Den tiltalte skyldte efter eget udsagn penge til et spillefirma, og politiet betingede tilsyneladende beskyttelsen af ham med, at manden fortalte om matchfixing.

- Der havde været to personer oppe i min lejlighed. De stak en kniv ned i halsen på mig og ville have mig til at overføre nogle penge, fortæller den 28-årige.

- Så får jeg en opringning fra Københavns Politi om, at hvis den her beskyttelse skal fortsætte, skal jeg fortælle om matchfixing. Så bliver jeg hevet ind til afhøring, forklarer den tiltalte.

Det var i den forbindelse, at han erkendte sin skyld.

Men da politiets udlægning af sagen senere forelå i en såkaldt retsmødebegæring, trak han tilståelsen tilbage.

- Når jeg kigger på rapporterne i dag, er jeg allerede blevet misforstået én gang, siger den 28-årige, der ikke ønsker at udtale sig yderligere.

Af den grund præsenterer anklager i sagen, advokaturchef i Københavns Politi, Per Justesen, mandens tidligere forklaring som bevismateriale.

Her beskriver den 28-årige særdeles detaljeret, hvordan han i gymnasietiden i det små begyndte at satse penge på sportsresultater, og om hvordan det siden tog fart.

Han begyndte blandt andet at bruge asiatiske bookmakere, hvor gevinsterne var højere, og på et tidspunkt fik han kontakt til en flok spillere fra 1. divisionsklubben Hvidovre.

Sammen spillede de omtrent 100.000 kroner på opgøret mellem FC Hjørring og Hvidovre 24. oktober 2010.

Aftalen var, at der skulle scores minimum fire mål mod Hvidovre, hvilket sikrede den 28-årige mand og fem andre sigtede en udbetaling på omkring 300.000 kroner, da Hvidovre tabte kampen 2-4.

Nogle uger senere - i forbindelse med kampen mellem Vejle og Hvidovre 14. november 2010 - sikrede et lignende setup mændene omkring 600.000 kroner, forklarede MT til politiet.

Denne gang foregik spillet gennem det asiatiske firma Asian Connect, der angiveligt også selv satsede to-tre millioner kroner på kampen.

Også en anden ung mand er tiltalt i sagen. Ifølge politiet skal han have spillet 10.000 kroner på netop kampen mellem Vejle og Hvidovre, som han ifølge politiet vidste, Hvidovre ville tabe.

Ligesom den hovedtiltalte har han tidligere erkendt forholdet, men mandag nægter han sig skyldig i tiltalen om bedrageri.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.