Matadors Arnold levede ydmygt og døde alene

Esper Hagen, der blev kendt som Arnold i 'Matador', døde 24. januar. Livet var ikke nemt for ham, og ifølge Lise Nørgaard var han sin egen værste fjende.
Fire stjerner, som prægede 'Matador'. Ingen af dem er her mere. Fra venstre er det Vera Gebuhr, der døde for et par måneder siden. Og så Arthur Jensen, som gik bort i 1981. Dernæst Esper Hagen og ved hans side Else Petersen, som døde i 2002.
Fire stjerner, som prægede 'Matador'. Ingen af dem er her mere. Fra venstre er det Vera Gebuhr, der døde for et par måneder siden. Og så Arthur Jensen, som gik bort i 1981. Dernæst Esper Hagen og ved hans side Else Petersen, som døde i 2002. Polfoto (arkiv)

Han blev kendt som Arnold Vinther i 'Matador'. Den unge mand, som først blev udlært i Damernes Magasin, men som blev behandlet dårligt af ledelsen og derfor søgte over gaden til Mads Skjerns manufakturhandel. Lidt uplanlagt fik han gjort kæresten gravid - og røg til Skjerns filial i Skælskør.

Manden, der spillede Arnold, hed Esper Hagen, og han døde 24. januar, 66 år gammel.

Matadors 'mor' Lise Nørgaard siger i den anledning til ekstrabadet.dk, at hun er ked af at høre, at skuespilleren er gået bort - og hun fortæller til avisen, at han havde sine dæmoner at kæmpe med.

- For nogen er tilværelsen næsten forudbestemt til at gå galt, fordi de er deres egen værste fjende. Det er forfærdelig trist. Siden ’Matador’ har jeg kun talt med ham én gang, hvor jeg besøgte ham i hans hjem – en yderst beskeden et-værelses lejlighed, siger Lise Nørgaard blandt andet til ekstrabladet.dk.

Begraves onsdag

Hun lægger ikke skjul på, at skuespilleren var tørstig - efter alkohol. Men hun slår fast, at han aldrig drak på settet, da 'Matador' blev optaget.

Bt.dk har talt med Esper Hagens nabo gennem de sidste 20 år, og hun beskriver ham som "pragtfuld, høflig og velopdragen."

Men hun tilføjer samtidig, at han var en mand, der levede meget for sig selv. Samme opfattelse har de ifølge bt.dk på skuespillerens stambodega Borgerkroen i det indre København.

Foruden Matador medvirkede Esper Hagen i syv mindre film. Han begraves i morgen, onsdag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.