Matador vender tilbage - Fru Fernando Møghe får makeover

Påskelørdag kan du gense et afsnit af Matador. Du har set det før, men alligevel er det nyt – afsnittet er nemlig blevet renset og fremstår nu endnu flottere end tidligere.
Kendte og elskede. Fru Fernando Møghe hører kun det, hun selv har lyst til. Den temperamentsfulde dame blev spillet af Karen Berg, og på fotoet er det Hans Christian Varnæs (Holger Juul Hansen), der prøver at få kontakt til hende. Begge de to skuespillere er døde nu.
Kendte og elskede. Fru Fernando Møghe hører kun det, hun selv har lyst til. Den temperamentsfulde dame blev spillet af Karen Berg, og på fotoet er det Hans Christian Varnæs (Holger Juul Hansen), der prøver at få kontakt til hende. Begge de to skuespillere er døde nu. Else Tolstrup/DR

DR fylder 90 år, og det er ugen igennem blevet fejret ugen med sammenklip og morsomme tilbageblik og på lørdag 4. april topper det – her viser DR nemlig afsnit nummer syv af Lise Nørgaards ikoniske serie ”Matador” og det i en helt ny udgave.

LÆS OGSÅ: Googler du også hans eks? Du er ikke alene

Afsnittets handling er velkendt. Fru Fernando Møhge fylder 90 år … eller er det 100? Forvirringen og panikken er stor hos både gæsterne og værtinde for festen, Maude Varnæs, imens festens hovedperson tager det ganske rolig.

Og det kan hun også sagtens. Hun og seriens andre figurer har nemlig været under nænsom og kærlig behandling af DR, der har restaureret billedernes kvalitet.

LÆS OGSÅ: Ny tendens: Drik sunde cocktails

Flere detaljer og mere liv

Hvis du kigger med, så kan du glæde dig til at se ”Matador” uden ridser og støv, skriver dr.dk. Billederne vil stå klarere - og det betyder, at du nu nemmere kan se de vigtige detaljer på kvindernes kjoler, på hylderne i Damernes Magasin og på fadene.

- Vi håber, at folk deler vores begejstring for den nye version, som fremstår både med større detaljerigdom og skarpere end nogensinde – både konkret og i overført betydning, siger kanalchef på DR1 Pil Gundelach Brandstrup på dr.dk.

Lørdags afsnit bliver altså både en fejring af DR, af Fru Fernando Møghe og af de nye ”Matador” afsnit.

LÆS OGSÅ: Vi dyrker vores egne planter som aldrig før

En lang proces

Der er minsandten også noget af fejre, for seriens nye look har være tre år undervejs. Det har krævet mange timer og meget arbejde, og især én nøgleperson har spillet en stor rolle. Det er en af de tidligere fotografer på serien, Peter Klitgaard, der har sikret billedernes kvalitet.

LÆS OGSÅ: Det vidste du ikke om kål og din krop

Han har rådet og godkendt farver og detaljer, og det vil han bliver ved med, for serien er endnu ikke helt færdig med sin restaurering. Men det er afsnit nummer syv og samtidig er der lavet et nyt resumé til afsnittet.

Den gamle intro varede i 18 lange minutter og er altså lavet om af selveste Lise Nørgaard og med den oprindelig ”Matador”-speaker Ole Andreasen.

Så alt er ved det gamle og alligevel helt nyt – vil du vide mere om selve processen, så se med i aften, skærtorsdag, på DR1 klokken 21.15, hvor programmet ”Matador – skarpere end nogensinde” handler om netop det.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.