Nyhedsbrev | Opret profil | Log ind | Avisen.dk bruger cookies, læs mere herCookies & privatlivspolitik

Matador-stjerner er enige: Det betød alt

Søndag aften havde Musical-udgaven af »Matador« premiere. De gamle stjerner fra Korsbæk var mødt op til et glædeligt gensyn, og de var enige om én ting: Matador har ændret deres liv.

• Billedserie: Matador i Operaen
• Matador med et moderne twist

, 10. juni 2007 kl. 21:03
Start et spil på Spigo.dk
Spil

De var der selvfølgelig ikke allesammen. Men en stor del af det gamle Korsbæk var mødt op, da musicaludgaven af »Matador« havde premiere i Operaen søndag aften.

Og det var et glædeligt gensyn mellem de skuespillerne, der dengang tilbragte timer, måneder og år i selskab med hinanden. Måske fordi de især har én ting tilfælles: Matador har ændret deres liv.

Ligesom TV-serien med familien Varnæs, Skjern, tjener Boldt og grisehandleren gik lige ind i hjertet på danskerne – og stadig gør det – så fik mange af datidens hovedrolleindehaver et ordentligt spark bag i karrieren.

»Det betød alverden. Jeg fik anerkendelse fra instruktører og kolleger,« fortæller Elin Reimar, der spillede kokkepigen Laura. Også Vera Gebuhr, der spillede Inger Jørgensen, fik for alvor gang i karrieren bagefter.

»Jeg fik jo mange roller. 48 film. Det kommer altså ikke af sig selv,« konstaterer Vera Gebuhr.

Rammer mig i nakken

Men det er ikke kun skuespillerne, for hvem Matador gjorde en forskel. Også seriens forfatter, Lise Nørgaard har mærket seriens popularitet lige siden.

»Det rammer mig hele tiden i nakken, og serien har da præget hele mig liv. Jeg måtte da også lige tænke mig om ekstra længe, da jeg blev spurgt, om den måtte laves til musical. Men det har jo bare været dejligt. Og jeg holder jo så meget af den serie og af alle rollerne,« fortæller Lise Nørgaard, der i denne uge fylder 90 år.

Der er ingen »gamle« kendinge fra den glade Matadortid på scenen i musicalen. Kun et navn optræder igen, og det er Bent Fabricius-Bjerre, der skrev kendingsmelodien tilbage i 1965 – og som også er komponisten bag de omkring 35 sangnumre, som musicalen disker op med.

»Jeg har jo levet med Matador i 35 år, og jeg bliver aldrig træt af at spille melodien. Men dengang var det jo bare en del af alt det, jeg lavede sammen med Balling. I dag er det til gengæld et kæmpe privilegie, at jeg har komponeret musikken til musicalen, fortæller Bent Fabricius-Bjerre.

Og så gik de ellers alle sammen til middag. Ikke på Postgården, Skovpavilionen, Jernbanerestauranten eller i de gamle stuer hos familien Varnæs med Laura som sikker kvinde bag gryderne. Men i Operaen hvor Matador spiller for udsolgte huse i 2007 og 2008.

Læs Nyhedsavisens anmeldelse af musicaludgaven af Matador mandag middag på avisen.dk.
 

Debat om artiklen:
For at kommentere skal du være logget på Facebook. Logges på via "Kommenter via...", genindlæs siden
11.06-2007 | 08:24 af A:E
det er vist ikke jørgen varnæs på billedet. er det ikke "bare" susse wolds mand Mejlhede?
 
11.06-2007 | 11:16 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
NYHEDSBREV
 
Interesserer du dig for nyheder om job og arbejdsliv, så prøv Avisen.dk's nyhedsbrev!
separator
Du kan naturligvis altid framelde dig igen, og vi deler ikke din mail med andre.
Læs vores forretningsbetingelser.
© Copyright 2013, Avisen Aps
Avisen.dk er ikke ansvarlig for indhold fra eksterne Internet sites