Matador-stjerne i protest-aktion mod boretårn

Skuespilleren Ulla Henningsen er blandt de Greenpeace-aktivister, der i protest har besat et boretårn i Nordjylland.
At dømme efter fotografiet fra Greenpeace har Ulla Henningsen lænket sig til hegnet sammen med Tarjei Haaland, der er klima- og energiekspert i Greenpeace.
At dømme efter fotografiet fra Greenpeace har Ulla Henningsen lænket sig til hegnet sammen med Tarjei Haaland, der er klima- og energiekspert i Greenpeace. Greenpeace Danmark

I succes-serien 'Matador' gik hun sine helt egne veje i rollen som den rebelske Iben Skjold Hansen. I virkelighedens verden er der tilsyneladende også en oprører gemt i skuespilleren Ulla Henningsen.

Sammen med 20 andre aktivister fra Greenpeace besatte Ulla Henningsen her til morgen et boretårn ved Dybvad i Nordjylland, hvor Danmarks første prøveboring efter skifergas skal udføres af det franske energiselskab Total.

LÆS OGSÅ: Aktivister lænker sig til boretårn i Nordjylland

De 21 Greenpeace-aktivister forcerede her til morgen hegnet til borepladsen i Dybvad. Fire af dem er klatret til tops i boretårnet, der er lige ved at være klar til at bore. Ulla Henningsen har dog holdt sig på jorden, hvor hun har lænket sig fast til et hegn sammen med Tarjei Haaland, der er klima- og energiekspert i Greenpeace.

Ulla Henningsen: "Logisk og fornuftigt"

Imens er fire trænede klatrere befinder sig nu i cirka 25 meters højde, og ifølge Greenpeace har de placeret et banner i tårnet med teksten "Stop Fracking", der er navnet på den omstridte metode, der anvendes til at udvinde skifergas.

Hydraulisk frakturering er en metode, hvor store mængder vand, sand og kemikalier sprøjtes ned i undergrunden for at frigøre gassen fra skiferlagene.

Ulla Henningsen, der er kendt som både skuespiller og jazz-sangerinde, siger ifølge et tweet fra Greenpeace Danmark, at det er "både logisk, fornuftigt og rimeligt at gå fra ord til handling."

Ifølge bt.dk overrakte den i dag 64-årige Ulla Henningsen tilbage i 2013 6.000 protestunderskrifter for Greenpeace til borgmesteren i Frederikshavn, Lars Møller, for at få udført undersøgelser inden man udførte prøveboringer i Dybvad.

Aktivisterne har ifølge Greenpeace tænkt sig at fortsætte deres aktion "længe"

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.