Taxikrig

Massiv Uber-kørsel efter dom: Minister kaldt i samråd

Mattias Tesfeye (S) har kaldt justitsminister Søren Pind (V) i samråd, da en måling viser, at der fortsat foregår massiv Uber-kørsel i København.
I juli slog en dom fast, at det er ulovligt at køre som chauffør for Uber i Danmark.
I juli slog en dom fast, at det er ulovligt at køre som chauffør for Uber i Danmark. Foto: Scanpix/arkiv

Justitsminister Søren Pind skal forklare Folketinget, hvordan han håndterer, at chauffører fortsat kører for taxa-tjenesten Uber, selv om en dom har kendt Uber-kørsel ulovlig, skriver Fagbladet 3F.

Det er socialdemokraten Mattias Tesfeye, der har kaldt justitsministeren i samråd. Han henviser blandt andet til en måling i slutningen af august viste, at der foregår massiv Uber-kørsel i København trods dommen i Københavns Byret i juli. Dommen slog fast, at det er ulovligt at køre som chauffør for Uber i Danmark.

I retssagen var seks Uber-chauffører tiltalt for at køre pirattaxa. Alle seks chauffører er kendt skyldige og skal hver betale en bøde på mellem 2.000 og 6.000 kroner.

Mattias Tesfaye, (S) mener, at lavtlønnede taxi-chauffører også har krav på at være beskyttet af retsstaten.

- Mange vognmænd og taxichauffører oplever, at loven bliver brudt af Uber-chauffører. De mister indtjening i et omfang, så deres levebrød er truet. Selv om der er faldet en klar dom, og der er klar retspraksis efter dommen. Det er afgørende for retssamfundet, at det har konsekvenser, når loven overtrædes, siger Mattias Tesfaye.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.