Masse-fyringer på vej hos dansk mastodont

Coloplast skal i løbet af de kommende tre år afskedige 300 medarbejdere.
I Thisted og Mørdrup, Nordsjælland, skal Coloplast have arbejdsstyrken næsten halveret.
I Thisted og Mørdrup, Nordsjælland, skal Coloplast have arbejdsstyrken næsten halveret. Foto: Arkiv/Scanpix

Coloplast har i dag har varslet fyringer. Virksomheden tilpasser med egne ord arbejdsstyrken i Thisted og Mørdrup i Nordsjælland over de næste tre år. I alt skal 700 medarbejdere de to steder skæres ned til 400.

Endnu er ingen ansatte blevet afskediget, men virksomheden oplyser til TV MIDTVEST, at de første afskedigelser vil finde sted i løbet af foråret 2016.

Hvor der i dag er ansat 240 medarbejdere i Thisted, så vil det antal i 2018 være reduceret til cirka 150 medarbejdere. 90 medarbejdere kan altså se frem til at skulle finde en ny arbejdsplads indenfor de kommende tre år.

- Vi forventer at en del af afskedigelserne kan håndteres gennem naturlig afgang, men der vil også blive tale om deciderede fyringer af fastansatte i Thisted, forklarer Oliver Johansen, der er forsknings - og udviklingsdirektør i Coloplast.

- Det skaber noget utryghed, fordi man kommer til at gå i en længere periode og ikke vide, om man er købt eller solgt eller hvordan ens videre arbejdsliv kommer til at se ud og forme sig, og det betyder jo noget for den enkelte medarbejder, siger fællestillidsmanden i Coloplast i Thisted, Torben Rasmussen til TV MIDTVEST.

Fyringerne skyldes ifølge Coloplast, at behovet for bemanding på de to virksomheder i Mørdrup i Nordsjælland og i Thisted bliver mindre i de kommende år.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.