Mary taler mødrenes sag i New York

Kronprinsesse Mary deltog i aftes i FN's Generalforsamling i New York, hvor hun var med til at indvie en dansk-hollandsk sundhedsfond.
Kronprinsesse Mary talte ved indvielsen af en ny dansk-hollandsk fond til støtte for kvinder og pigers rettigheder under FN's Generalforsamling i New York.
Kronprinsesse Mary talte ved indvielsen af en ny dansk-hollandsk fond til støtte for kvinder og pigers rettigheder under FN's Generalforsamling i New York. Foto: AMANDA TANG/POLFOTO

Som protektor for FN's Befolkningsfond er kvinders sundhed og rettigheder en sag, der ligger den danske kronprinsesse på sinde.

Således talte kronprinsesse Mary mandag ved lanceringen af en ny dansk-hollandsk sponsoreret fond for seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder.

Lanceringen skete i forbindelse med FN's Generalforsamling i New York, hvor Kronprinsessen desuden deltog i flere møder omkring befolkningsudvikling med særlig fokus på kvinders rettigheder og sundhed.

Ved et af møderne, som var arrangeret af "Organisation of African First Ladies Against HIV/AIDS" (OAFLA), lyttede kronprinsesse Mary desuden til FN's generalsekretær Ban Ki-Moons tale om mødres og nyfødtes sundhed og rettigheder.

Ud over Kronprinsessen var udenrigsminister Martin Lidegaard tilstede som repræsentant for Danmark i den såkaldte højniveau-dialog.

Også Danmarks handels- og udviklingsminister Mogens Jensen gæstede FN's Generalforsamling, da han sammen med kronprinsessen deltog i indvielsen af den nye dansk-hollandske fond.

Fonden har til formål at støtte aktiviteter, der skal forbedre kvinders rettigheder og sundhed i forhold til seksualitet og reproduktion.

Kronprinsessens besøg i New York ligger i forlængelse af Kronprinseparrets officielle besøg i Canada i sidste uge.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.