Mary på Afrika-tur med gammel kending

Kronprinsesse Mary rejser til Etiopien for at sætte fokus på kvinders rettigheder og stoppe omskæring af kvinder.
Kronprinsesse Mary er kendt for sit engagement i kvinders rettigheder. Nu rejser hun til Etiopien for at sætte fokus på omskæring af kvinder.
Kronprinsesse Mary er kendt for sit engagement i kvinders rettigheder. Nu rejser hun til Etiopien for at sætte fokus på omskæring af kvinder. Foto: CHRISTENSEN KLAVS BO/Polfoto

Kronprinsesse Mary er kendt for at være en stor fortaler for kvinders rettigheder.

Nu tager hun på arbejdsrejse til Etiopien, for at tale mod omskæring af kvinder. Kronprinsessen rejser sammen med handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) fra den 16. til 18. februar.

Besøget skal sætte fokus på kvinders sundhed og rettigheder i Etiopien, og kampen mod omskæring af kvinder er også højt på dagsordenen. Selvom omskæring af kvinder er forbudt i det afrikanske land, så er tre ud af fire kvinder i Etiopien omskåret.

- Piger og kvinder har ret til at bestemme over deres egen krop og til at få uddannelse og bidrage til samfundet. Det handler både om menneskerettigheder og om vækst. Hvis de fattigste samfund for alvor skal løfte sig, så skal kvinderne med, siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

I løbet af tre travle dage skal Mogens Jensen og kronprinsesse Mary mødes med en række internationale og civilsamfundsorganisationer samt flere fremtrædende personer inden for kvinders sundhed og rettigheder.

Det er ikke første gang, at handels- og udviklingsminister Mogens Jensen og kronprinsesse Mary er på tur sammen for kæmpe for kvinders rettigheder. I november sidste år rejste de sammen til Sydafrika for at sætte fokus på kvinders ret til at bestemme over sin egen krop.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.