Mary og Maxima indtager Samsø

Det hollandske regentpar, der er på statsbesøg i Danmark, er onsdag på Samsø sammen med det danske kronprinspar.
Kong Willem-Alexander og dronning Maxima går gennem Samsø-færgens cafeteria.
Kong Willem-Alexander og dronning Maxima går gennem Samsø-færgens cafeteria. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Tirsdag stod den på kindkys i Københavns Lufthavn, da dronning Margrethe og prinsgemalen og kronprinsparret tog i mod det hollandske kongepar, kong Willem-Alexander og dronning Maxima, som er på statsbesøg i Danmark indtil onsdag aften.

Tirsdagens program var tæt pakket inden aftenens gallamiddag på Christiansborg Slot, hvor både dronning Margrethe og kong Willem-Alexander holdt tale.

Formålet med det hollandske statsbesøg er, at Danmark og Holland skal blive bedre til at udveksle idéer og erfaringer inden for områderne grøn vækst og innovation.

Derfor drager det hollandske regentpar onsdag til Samsø, der er 100 procent selvforsynende med vedvarende energi. De får selskab af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

De kongelige skal under deres besøg på Samsø besøge en efterskole, der har fokus på grøn udvikling med solceller og selvforsyning, ligesom de også skal besøge et fjernvarmeværk, der benytter halmfyr og Energi Akademiet, hvor der skal diskuteres bæredygtighed og klimaforandringer.

Statsbesøget slutter onsdag aften i Den Sorte Diamant, hvor det danske regentpar afholder middag for det hollandske kongepar inden de atter flyver hjem.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.