Mary: Dette er det vigtigste vi kan gøre for at forbedre verden

Kronprinsesse Mary deltog i fejringen af kvindernes internationale kampdag, da hun i går holdt tale til KVINFOs arrangement på VEGA.
Kronprinsesse Mary deltog i fejringen af kvindernes internationale kampdag, da hun i går holdt tale til KVINFOs arrangement på VEGA.
Kronprinsesse Mary deltog i fejringen af kvindernes internationale kampdag, da hun i går holdt tale til KVINFOs arrangement på VEGA. Foto: Carsten Bundgaard/Polfoto

Kvindernes internationale kampdag er en årlig begivenhed, der fejres af både mænd og kvinder hele verden over.

Kronprinsesse Mary deltog officielt for første gang i fejringen af kampdagen, da hun i går talte til KVINFOs arrangement på det københavnske spillested VEGA.

- På verdensplan er der lang vej endnu. Efter min overbevisning er ligestilling den enkeltstående, vigtigste ting, vi kan stræbe efter for at forbedre vores verden, sagde hun ifølge tv2.dk. 

KVINFO er Danmarks videns- og udviklingscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed. Direktør Nina Groes, fortæller i en pressemeddelelse på centerets hjemmeside, hvordan kronprinsessen var et oplagt valg, da der skulle inviteres gæster til talerstolen.

- Det er helt naturligt, at det netop er kronprinsessen, der taler ved et 8. martsarrangement i Danmark. Med hendes internationale arbejde både i FN-regi og på sine mange rejser til blandt andet kvindekrisecentre og flygtningelejre i Nordafrika og Mellemøsten, gør hun en konkret og vigtig forskel for verdens udsatte kvinder og piger, siger KVINFOs direktør Nina Groes i pressemeddelelsen.

Kronprinsesse Marys tale tog udgangspunkt i, at kronprinsessen er protektor for The Women Deliver 2016 Conference, der kæmper for kvinders rettigheder verden over.

Ved KVINFO arrangementet på VEGA var kronprinsesse Mary langt fra den eneste prominente taler, der i løbet af aftenen skulle advokere for kvinders rettigheder.

Efter kronprinsessen skulle både udenrigsminister Kristian Jensen (V) og debattøren Khatarah Parwani holde taler, hvorefter musikalske indslag af L.I.G.A og Fallulah sluttede aftenen af.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.