Marts var varmeste måned i over 100 år
Sidste måned var den varmeste marts, der er målt på verdensplan, siden målingerne begyndte for 135 år siden.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE


Stigende temperaturer på kloden har resulteret i en ny varmerekord, viser en ny rapport fra USA's Nationale Ocean og Atmosfæriske Administration (NOAA).

Aldrig tidligere har der på verdensplan været målt så høje gennemsnitstemperaturer i marts, som det var tilfældet i sidste måned.

Tallene dækker over globale gennemsnit til lands og vands.

I marts var den gennemsnitlige globale temperatur 0,85 grader celsius over gennemsnittet for det 20. århundrede, viser rapporten fra NOAA.

- Det var det højeste målt for marts i perioden 1880-2015 og overgår den hidtidige rekord fra 2010 med 0,05 grader celsius, skriver NOAA i rapporten.

Perioden fra januar til marts sætter ligeledes rekord som den varmeste, der er målt, siden målingerne begyndte i 1880.

Årets første tre måneder var samlet set 0,82 grader celsius varmere på globalt plan end gennemsnittet for det 20. århundrede.

I januar meddelte NOAA og det amerikanske rumagentur Nasa, at 2014 var det varmeste år, der nogensinde er målt på Jorden.

Videnskabsfolk har advaret om, at det vil få alvorlige konsekvenser i dette århundrede, hvis temperaturen som ventet fortsætter med at stige.

Tæt befolkede områder vil blive oversvømmet, når havet stiger, og ekstreme vejrfænomener vil blive mere almindelige og true afgrøder.

I december holdes et nyt klimatopmøde i Paris (COP21), hvor verdens lande vil gøre et nyt forsøg på at indgå aftaler, der kan bremse den globale opvarmning.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.