Marseille vil styrke sikkerheden efter skandalekamp

Den franske fodboldklub Marseille vil stramme sikkerheden for at komme urostiftere på stadion til livs.
Marseille kæmper med en gruppe fans, som har svært ved at opføre sig ordentligt under klubbens kampe.
Marseille kæmper med en gruppe fans, som har svært ved at opføre sig ordentligt under klubbens kampe. Foto: Peter Dejong/AP

De skandaløse scener med kast af genstande mod Lyon-spillere og en hængt dukke, som skulle forestille den tidligere Marseille-spiller Mathieu Valbuena, er gået verden rundt.

Søndagens ligaopgør mellem Marseille og Lyon i Frankrig endte i en skandale, og kampens dommer måtte på et tidspunkt afbryde opgøret i 20 minutter.

De scener skal ikke gentage sig, og derfor meddeler Marseille nu, at klubben vil stramme op omkring sikkerheden under kampene.

- I adskillige måneder har vi kæmpet med en minoritet af individer, som konstant forsøger at destabilisere stadion. De mennesker har ingen plads på stadion, og de ødelægger klubbens image, siger Marseille-præsident Vincent Labrune ifølge AFP.

Derfor vil klubben med præsidentens ord "kigge på en styrkelse af kontroller og straf" i forbindelse med kampene.

- Det kan ikke tolereres, at nogle uansvarlige mennesker bringer tvivl om spillernes sikkerhed, lyder det i en meddelelse fra klubben.

I kampen søndag var det særligt Lyon-spilleren Mathieu Valbuena, som vreden fra lægterne var rettet mod. Valbuena har tidligere optrådt for Marseille gennem mange sæsoner.

Reaktionen fra Marseille-præsidenten kommer efter, at Frankrigs sportsminister, Thierry Braillard, tidligere mandag kritiserede scenerne fra stadion i klare vendinger og opfordrede til at få styr på sikkerheden omgående.

Frankrig er værter for EM-slutrunden næste sommer, og der ønsker sportsministeren ikke at se lignende episoder.

- Vi er kun ni måneder fra en kæmpestor begivenhed som EM i fodbold, og jeg beder alle om at vurdere, hvad der er sket, sagde Braillard til radiostationen RTL.

- Det er ikke acceptabelt, og jeg mener, at vi skal have langt strengere kontroller.

Kampen mellem Marseille og Lyon sluttede 1-1.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.