Markant færre asylansøgere ankom til Tyskland i februar

Antallet af asylansøgere i Tyskland faldt med en tredjedel i februar sammenlignet med måneden før, viser tal.
EU og Tyrkiet er på vej til at blive enige om en aftale, som ifølge begge parter kan tæmme flygtninge- og migrationskrisen. Sidste år ankom 1,1 millioner mennesker til Tyskland alene.
EU og Tyrkiet er på vej til at blive enige om en aftale, som ifølge begge parter kan tæmme flygtninge- og migrationskrisen. Sidste år ankom 1,1 millioner mennesker til Tyskland alene. Foto: Colourbox/Free

I sidste måned ankom 61.428 asylansøgere til Tyskland. Det er en tredjedel færre end i januar, viser nye tal fra det tyske indenrigsministerium tirsdag.

De fleste flygtninge og migranter kom fra Syrien. Således søgte 24.612 syrere om asyl i Tyskland i februar. Dernæst var det irakere og afghanere med omkring 12.000 hver.

Ifølge nyhedsbureauet AFP kan der dog være en vis usikkerhed forbundet med statistikken, fordi flygtninge kan have registreret sig i mere end én tysk delstat, ligesom nogle i mellemtiden kan være flyttet til et andet EU-land.

I slutningen af januar strammede Tyskland landets asylregler yderligere for at reducere antallet af asylansøgere.

Blandt andet besluttede den tyske regering, at flygtninge, som er tildelt såkaldt begrænset beskyttelse, ikke kan få familiesammenføring i to år.

Regeringens hensigt er at sende afviste flygtninge og migranter hurtigere hjem.

Sidste år ankom 1,1 millioner asylansøgere til Tyskland.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.