Mark Cavendish er færdig for sæsonen efter operation

Den britiske supersprinter Mark Cavendish kører ikke flere løb i 2015, da han er blevet opereret i skulderen.
Mark Cavendish kommer ikke til at vinde flere spurter i 2015. En skulderskade har gjort en ende på hans sæson.
Mark Cavendish kommer ikke til at vinde flere spurter i 2015. En skulderskade har gjort en ende på hans sæson. Foto: Peter Dejong/AP

Tidligere i september styrtede Mark Cavendish (Etixx-Quickstep) på sjette etape af Tour of Britain, og den hurtige sprinter måtte trække sig med en skulderskade.

Den skade viste sig at være så slem, at Cavendish nu har måttet igennem en skulderoperation, og dermed er hans 2015-sæson slut.

Det skriver BBC.

- Det har været en meget svær beslutning. Operationen var nødvendig for at undgå problemer i den nærmeste fremtid, siger den tidligere verdensmester Mark Cavendish til bbc.com.

- Jeg er meget skuffet over at ende sæsonen på den måde, tilføjer han.

I 2014 kom briten også slemt til skade med den ene skulder ved et styrt i Tour de France, men det var den modsatte skulder i forhold til den, som nu er blevet opereret.

30-årige Mark Cavendish vandt en enkelt etape i årets Tour de France, hvor han måtte se rivalen André Greipel (Lotto-Soudal) løbe med fire etapesejre.

Verdenseliten er i disse dage samlet i Richmond i USA, hvor der køres VM, men det er altså også uden Cavendish' deltagelse.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.