Marianne: Min datter blev dødeligt syg - og så fyrede chefen mig

Nordjyske Marianne blev fyret på grund af for meget sygefravær, da hendes datter blev diagnosticeret med en dødelig sygdom.
Den 62-årige skolesekretær Marianne blev fyret midt i sit livs største krise. Personen på billedet er ikke Marianne.
Den 62-årige skolesekretær Marianne blev fyret midt i sit livs største krise. Personen på billedet er ikke Marianne. Scanpix / modelfoto

Marianne Kristensen fra Aars er skuffet. Hun har nemlig netop fået afslag for erstatning for den fyreseddel, hun modtog i efteråret 2013. Det skriver Nordjyske.

Fyringen var ikke udtryk for forskelsbehandling, vurderer Ligebehandlingsnævnet.

Den 62-årige skolesekretær blev fyret af sin skoleleder efter et hårdt forløb med en personlig krise. I maj 2013 blev Marianne Kristensens datter nemlig diagnosticeret med den dødelige hjernesygdom Creutzfeldt-Jakob, hvilket kom som et stort chok for familien.

Chefen bad hende om at smile

Men der var ingen støtte at hende hos Marianne Kristensens chef, fortæller hun. Tværtimod blev der stille krav til, at hun skulle smile på jobbet. Og da hun til sidst blev nødt til at sygemelde sig på grund af familiekrisen, fyrede chefen hende efter kun kort tids sygdom.

Ligebehandlingsnævnet har dog ikke taget stilling til fyringen eller chefens behandling, men kun afvist, at der var tale om forskelsbehandling, idet Marianne Kristensen ikke var primær plejeperson for datteren og derfor ikke beskyttet af forskelsbehandlingsloven.

Skolelederen, der fyrede Marianne Kristensen, indgik dog sidste år en frivillig fratrædelsesaftale med kommunen, efter at sagen var blevet omtalt i Nordjyske og lokalpolitikere var gået ind i den.

Kommunaldirektøren siger, at de har taget den nye afgørelse til efterretning, men ikke har yderligere kommentarer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.