Maria Lucias sorg: Mistede fodfæstet da min far døde

Sangerinden Maria Lucias far døde for syv år siden. Først nu er hun ved at finde sig selv igen.
Maria Lucia fortæller i nyt interview om sorgen, der ramte hende, da hendes far døde.
Maria Lucia fortæller i nyt interview om sorgen, der ramte hende, da hendes far døde. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt, Scanpix

Sangerinden Maria Lucia Heiberg Rosenberg mistede for syv år siden sin far. Og det er først nu, at den i dag 32-årige musicalstjerne er landet i sig selv igen efter tabet. Det fortæller hun i et interview med ugebladet SØNDAG.

For faderens dødsfald var et hård slag for Maria Lucia, som på det tidspunkt var 25 år.

- Efter hans død mistede jeg fodfæstet og skulle langsomt bygge mig selv op igen. Det var voldsomt, og jeg blev konfronteret med en række skyggesider i mig selv under processen. Det skete på et tidspunkt, hvor jeg jo i virkeligheden skulle have arbejdet med at finde mig på plads i en voksen tilværelse, siger hun til SØNDAG.

I dag har hun lært at håndtere sorgen.

- Det er først nu – syv år efter – at jeg begynder at lande i mig selv igen. Der er mange, der taler om syv års faser, og for mig giver det ret god meningen. Det gør stadig ondt, og jeg savner ham hver dag, men jeg har fundet en ro med, at sådan er det, siger hun til SØNDAG.

Maria Lucia er aktuel i Østre Gasværks opsætning af Ken Folletts succesbog 'Jordens Søjler'. Her har hun rolle som Aliena, der på et tidspunkt har en sang til sin far. Da Maria Lucia hørte den første gang, græd hun, fortæller hun i interviewet. For den ramte hende eget store savn.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.