Margrethes fede lønstigning: Er det fair? Deltag i debatten!

Ifølge finanslovsforslaget er der lønforhøjelser på vej til kongehuset. Er det rimeligt? Deltag i afstemningen i artiklen.
Samlet set er der lagt op på en lønstigning på 700.000 til Margrethe og Co.
Samlet set er der lagt op på en lønstigning på 700.000 til Margrethe og Co. Foto: SCANPIX arkiv

Riget fattes penge, kan man forstår på statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der med sit nye finanslovsudspil agter at spare på finanserne. Det kommer flere befolkningsgrupper til at mærke - bl.a. en del folkepensionister og mange på førtidspension. Konanthjælpsmodtagerne kan også se frem til færre penge, blev det offentliggjort i ugens løb.

Men én befolkningsgruppe går fri af regeringens sparekrav; de royale.

Af regeringens finanslovsforslag fremgår det, at dronning Margrethe kommer til at modtage 79,5 millioner kroner næste år mod 79 millioner kroner i år. Resten af kongehuset står til at få 27 millioner kroner i 2016 mod 26,8 millioner kroner i år.

Altså er den samlede lønforhøjelse på 700.000 kroner. Og dermed er de kongelige på finansloven med i alt 106,5 millioner kroner næste år.

Hvad synes du? Er pengene givet godt ud til kongehuset, der jo gør reklame for vort lille land i udlandet? Eller burde de bruges på de svageste i stedet? Deltag i afstemningen eller i debatten på Avisen.dk's Facebook-side.

AFSTEMNING
Lønstigning på 700.000 - er det okay?
Er det okay, hvis kongehuset får en lønstigning på 700.000 kroner?
Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.