Margrethe på rejse uden Henrik

Danmarks dronning skal nyde sommeren på kongeskibet Dannebrogs tur rundt i det danske farvand, inden turen går mod Atlanterhavet.
Dronning Margrethe gik om bord på kongeskibet Dannebrog i april, inden turen nu senere går mod Færøerne.
Dronning Margrethe gik om bord på kongeskibet Dannebrog i april, inden turen nu senere går mod Færøerne. Foto: Flindt Mogens/Polfoto

Dronning Margrethe gik om bord på Dannebrog i Københavns Havn den 26. april for at indvie den kongelige sejlsæson, men der er stadig tid til at pakke kufferterne, inden det 80 meter lange kongeskib for alvor stævner ud.

I en pressemeddelelse fra kongehuset fremgår det, at sommerens sejlads officielt begynder den 1. juni, når turen går sydpå til Lolland, hvorefter dronningen skal lægge til kaj i Varde i Jylland.

Herefter går sommerens længste sejltur mod Færøerne i Atlanterhavet, som kongeskibet Dannebrog ifølge planen skal besøge fra den 12.-16. juni.

Her skal Færøernes lagmand, formanden for det færøske landsstyre, Aksel V. Johannesen, være vært for det kongelige besøg, der i år bliver uden prins Henrik, som bliver hjemme denne gang. Dronning Margrethe får heller ikke selskab af andre af kongehusets familiemedlemmer, som planen ser ud nu.

- Dronningen vil få mulighed for at opleve den storslåede natur, den særprægede kultur og den færøske gastronomi, skriver kongehusets kommunikations- og pressechef, Lene Balleby.

Kongeskibet Dannebrog vil kaste anker ud for Thorshavn, Færøernes hovedstad, men der bliver også tid til at besøge de mindre øer Suderø og Sandø.

Efter turen nordpå skal der igen sejles rundt i Danmark, hvor dronningen skal besøge Odsherred, Favrskov og Langeland.

Også her bliver det uden prins Henrik, der er gået på pension. Det er dog endnu ikke offentliggjort, hvad dronningens mand skal foretage sig over sommeren.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.