Margrethe og Henrik serverede gris for Mexicos præsidentpar

Mexicos præsident Enrique Peña Nieto havde ønsket, at få inviteret Mads Mikkelsen og hustru med til gallamiddagen. Du kan se, hvem der også sad med til bords.
Det mexikanske præsidentpar er på officielt besøg i Danmark i disse dage. De er således dronning Margrethe og prins Henriks gæster.
Det mexikanske præsidentpar er på officielt besøg i Danmark i disse dage. De er således dronning Margrethe og prins Henriks gæster.

Foto: Scanpix

Ved onsdag aftens gallataffel på Fredensborg Slot i Nordsjælland var der som altid, når dronning Margrethe og prins Henrik byder til bords, lagt store kræfter i at sammensætte en delikat menu med gode vine til.

Se gæsterne ankomme til festen - klik her

Således blev det mexikanske præsidentpar, Enrique Peña Nieto og Angélica Rivera, og regentparrets øvrige gæster budt på følgende menu, fremgår det af kongehusets hjemmeside:

  • Gedde souflé med grønne asparges, ramsløg og ørredrogn.
  • Glaceret frilandsgris med jordskokker, majroer og morkler.
  • Roquefort tærte.
  • Og til dessert: Baba au rhum med syltet kamqats.

I glassene blev der skænket La Cigarelle du Prince 2013, Cahors, Chateau de Cayx 1989, Cahors i dobbelt magnum-flaske, den såkaldte jeroboam, og Moët et Chandon, Cuvée special M&H.

Til middagen spillede Den Kongelige Livgardes Musikkorps. De fremførte blandt andet dronningens parademarch, H.C. Lumbyes Hesperus Vals og Pegasus Galop og til sidst C.C. Møllers Bataillemarch.

Skuespilleren Mads Mikkelsen og hans hustru, Hanne Jacobsen, var inviteret specielt til gallamiddagen. Parret var i følge BT inviteret på opfordring fra den mexikanske præsident.

Hvem der ellers nød mad, vin og musik kan du se på Gæstelisten.


Mexicos præsident Enrique Peña Nieto havde specielt ønsket at få inviteret Mads Mikkelsen og Hanne Jacobsen med til gallamiddagen. Foto: Scanpix


Fredensborg Slot, da det mexikanske præsidentpar ankom. Foto: Scanpix

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.