Margrethe og Henrik knokler før ferie med børnebørn

Regentparret opholder sig i øjeblikket på Marselisborg Slot, men selvom de daglige rammer er skiftet ud, står den endnu ikke på ferie.
Dronning Margrethe og prins Henrik til dronningens fødselsdag i april. Parret opholder sig for tiden i Aarhus, hvor de fredag har officielle pligter at se til.
Dronning Margrethe og prins Henrik til dronningens fødselsdag i april. Parret opholder sig for tiden i Aarhus, hvor de fredag har officielle pligter at se til. Foto: Olufson Jonas/OLUFSON JONAS

Dronning Margrethe og prins Henrik har skiftet de vante hverdagsrammer på Amalienborg ud med nogle dages ophold på Marselisborg Slot i det sydlige Aarhus, men endnu står den ikke på ferie, og parret har arbejde at se til fredag, før de kan gå på weekend.

For dronningen skal for anden gang i denne uge nemlig modtage nyudnævnte officerer, når hun fredag modtager søværnets nyudnævnte officerer på kongeskibet Dannebrog i Aarhus havn. Ved ugens start var det de nyudnævnte officerer fra hæren, som kunne trykke hånd med dronningen på Christiansborg Slot i København.

På næsten samme tidspunkt skal prins Henrik stå for indvielsen af kongesalonerne på fregatten Jylland. Det kommer til at foregå i Ebeltoft, fremgår det af kongehusets officielle kalender.

Det royale par kan dog se frem til i næste uge at skulle bruge noget tid med deres førstefødte og dennes familie.

- Næste fredag ankommer regentparret med kongeskibet Dannebrog til Sønderborg og støder til kronprinsfamilien på Gråsten Slot, skriver kongehuset til et billede af regentparret på det sociale billeddelingsmedie Instagram.

Se kongehusets Instagram-opslag her

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.