Margrethe og Henrik besøger Indonesien

Dronningen og prinsgemalen skal på officielt besøg til Indonesien, hvor den indonesiske præsident har inviteret regentparret på statsbesøg.
Regentparret rejser til efteråret til Jakarta, hvor den står på tre dages officielt besøg.
Regentparret rejser til efteråret til Jakarta, hvor den står på tre dages officielt besøg. Foto: DAVALI PHILIP/DAVALI PHILIP

Så er det tid for dronning Margrethe og prins Henrik til endnu et statsbesøg. Og denne gang er det verdens folkerigeste muslimske nation, Indonesien, der venter i horisonten.

Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse på kongehusets officielle hjemmeside.

Regentparret har fået en personlig indbydelse af Indonesiens præsident Joko Widodo, men statsbesøget bliver en kort fornøjelse for dronning Margrethe og prinsgemalen. Parret ankommer den 22. oktober og drager allerede videre den 24. oktober.

Dronning Margrethe har endnu ikke haft fornøjelsen af at besøge det asiatiske land, så når hun begynder sin rejse i hovedstaden Jakarta til efteråret, bliver det med nye indtryk og oplevelser.

For prins Henrik bliver det dog et gensyn med det spændende land, som han tidligere har givet udtryk for, at han er betaget af.

Prinsen har flere gange besøgt Indonesien sammen med WWF Verdensnaturfonden. Her har rejsens formål været at få indblik i, hvordan det går med fondens forskellige naturprojekter og beskyttelsen af truede dyrearter og regnskoven.

Prins Henrik har også været på ferie på den kendte indonesiske yoga- og afslapningsø Bali. Senest i 2014 besøgte prins Henrik Bali for at overvære beskyttelsen af havskildpadder, hvor han sammen med de lokale beboere udforskede øen.

- Det er altid dejligt at være sammen med andre, som er motiveret for at støtte naturen, sagde prins Henrik efter sin seneste rejse på Bali, som det fremgår på kongehusets officielle hjemmeside.

Hvad regentparrets korte tur til Indonesien kommer til at indeholde er endnu ikke oplyst.

Se billeder for prins Henriks tidligere besøg i Indonesien her: http://kongehuset.dk/Menu/foto--video/hkh-prinsgemalen-besoger-indonesien

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.