Margrethe: Mary havde makronbunden i orden

Dronning Margrethe håbede, at kronprins Frederik ville holde fast i kronprinsessen, afslører hun eksklusivt i anledning af sin fødselsdag.
Dronning Margrethe beundrer sin svigerdatter og Danmarks fremtidige dronning, kronprinsesse Mary.
Dronning Margrethe beundrer sin svigerdatter og Danmarks fremtidige dronning, kronprinsesse Mary. Foto: Francis Joseph Dean/FRANCIS JOSEPH DEAN/DEANPICTURES

Det er ikke kun kronprins Frederik, der er forgabt i kronprinsessen. Også svigermor, dronning Margrethe, er fuldstændig vild med Mary.

Det fortæller monarken i et eksklusivt interview med avisen Berlingske i anledning af sin forestående 75-års fødselsdag torsdag den 16. april.

- Den allerførste gang han lod mig møde hende, håbede jeg, at det ville holde. Som man siger: makronbunden var i orden. Det udtryk brugte min mor, og det var tydeligt, at makronbunden i høj grad var i orden, siger dronningen til Berlingske.

Den dengang borgerlige og handels- og jurauddannede Mary Elizabeth Donaldson mødte kronprins Frederik på en pub i den australske storby Sydney under de Olympiske lege i 2000. Det var kærlighed ved første blik, og efter tre års forhold forlovede de sig. I 2004 giftede parret sig ved et eventyrbryllup og er siden blevet forældre til fire royale rollinger.

- Det er et forbilledligt parløb. De har det fantastisk sammen, og de er fremragende forældre. De gør tingene godt. De tager bolden op - begge to - når den kommer til dem, siger dronningen, der er fuld af beundring over Danmarks fremtidige dronning.

- Den måde, som Mary har arbejdet med sin fond, og den indsats, hun gør for unge kvinder, der er udsat for vold, og hendes indsats mod mobning i skolerne er helt rigtig for hende at gå ind i. Hun kan gøre ting, som jeg aldrig havde kunnet gøre magen til, roser dronningen den 43-årige kronprinsesse i interviewet.

Onsdag bliver dronningen fejret ved en gallamiddag på Christiansborg, og det kan ses på TV 2 fra klokken 17.20.

På selve fødselsdagen torsdag kører dronningen karettur gennem København og bliver hyldet på balkonen på Amalienborg Slot. Efterfølgende bliver fødselaren fejret på Københavns Rådhus, og derefter er der fødselsdagsfest på Fredensborg Slot.

Hele fødselsdagsfejringen bliver tv-transmitteret på TV 2 fra klokken 10.20.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.