Margrethe laver rav i den: Dropper kendte figurer i ballet

Dronning Margrethe tegner scenografien til Tivolis Askepot-ballet. Hun lover et show med bid i, som ikke bliver nuttet, siger hun.
Dronning Margrethe viser de farverige skitser til scenografien på Askepot frem.
Dronning Margrethe viser de farverige skitser til scenografien på Askepot frem. Foto: Michael Stub, Tivoli Pr/Free

Dronning Margrethe vrager de sjove og søde mus fra Askepot-tegnefilmen, Tim og Bum, når Tivolis Pantomimeteater lader tæppet gå op for balletten Askepot den 25. juni i år.

Det fortalte dronning Margrethe i dag, tirsdag, på et pressemøde i Tivoli. Her foretog man samtidig den allerførste danseprøve, mens regenten fornøjet så på.

Og selv om danskerne måske nok husker Disneys version af Askepot bedst, så kommer denne ballet altså til at udforme sig anderledes.

Det understregede dronningen, da en journalist spurgte ind til arbejdsmusen Tim og Bum, som i filmen hjælper med at sy Askepots kjole.

- Jeg har kun set Disneyfilmen en enkelt gang, da jeg var 10-12 år. Jeg ved ikke, hvor du finder de mus henne i balletten. Men stedsøstrene er nu stadig med, og de er sjove, synes jeg, siger dronning Margrethe.

Bliver ikke nuttet

På pressemødet fortalte dronningen også, at det ikke bliver en pussenusset udgave af eventyret, der skal danses.

Da de mange balletdansere havde vist en smagsprøve på showet, fortalte dronningen om sin tilgang til arbejdet med scenografien, som hun står for.

- Vi har forsøgt at strikke historien om Askepot lidt anderledes sammen. Jeg har forholdt mig frit til tid, sted og mode, og jeg vil ikke lave en nuttet ballet. Der skal være lidt bid i, forklarer dronning Margrethe.

Musikken til balletten er blevet til i samarbejde med den danske sangerinde og komponist Oh Land, mens russiske Yuri Possokhov tager sig af koreografien.

Dronningen påtog sig også rollen som oversætter for Possokhov til pressemødet tirsdag.

Nu er hendes arbejde med scenografien jo færdigt, som hun forklarede, mens der omvendt venter Yuri Possokhov en stor opgave med at fuldende balletten.

- Ja, nu har jeg jo lavet alt det sjove, og nu venter bare det hårde arbejde, grinede dronningen.

 

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.