Margrethe irettesætter journalist: Vi er ikke dus

Under dagens pressemøde med regenten formastede en mandlig journalist sig til at være på dus-fod med dronningen.
Dronningen mødte pressen uden prins Henrik ved sin side. Han har fået influenza, men bliver forhåbentlig frisk igen til at fjerne hendes fødselsdag torsdag.
Dronningen mødte pressen uden prins Henrik ved sin side. Han har fået influenza, men bliver forhåbentlig frisk igen til at fjerne hendes fødselsdag torsdag. Scanpix

En journalist fik læst og påskrevet, da han under det intenst mediedækkede pressemøde med dronning Margrethe kom til at sige 'du' til regenten.

Det skriver tv2.dk, der kan fortælle, at journalisten bag fadæsen var en mand, og at han begik ikke bare én men to brølere, fordi han også fik sagt 'dit' til regenten, da hun i anledning af sin 75 års fødselsdag torsdag mødte pressen i Havesalen på Fredensborg Slot.

- Undskyld, nu skal jeg ikke være meget sippet, men jeg tror ikke, vi har gået i skole sammen. Jeg tror ikke, vi er dus, lød det bestemt, men dog med et smil, lød det ifølge tv2.dk fra dronningen, som dog tillod, at journalisten efterfølgende fuldførte sit spørgsmål, som majestæten da også svarede på.

Se klippet her

Under pressemødet kom dronning Margrethe ind på indvandrerpolitikken - et emne, hun også berørte i weekenden i et interview med Berlingske.

- De skal ikke skifte religion eller spise noget andet. Det drejer sig ikke om frikadeller. Det drejer sig om at tilpasse sig det land, de er kommet til, sagde hun ifølge Ritzau.

LÆS OGSÅ: Lektor om dronningens indvandrer-kommentar: Lige til grænsen

- Jeg tror ikke, man behøver at gå i detaljer. Jeg tror godt, at alle er klar over, hvad det er for handlinger, man må give køb på, når man kommer til et fremmed land. Der er mange af de indvandrede unge, der klarer sig særdeles godt. Men så længe, man lægger mærke til dem, der ikke klarer sig så godt, så er der jo et problem.

Læs også: Kongehuset efter bro-sigtelse: Det er vi kede af

Dronning Margrethe måtte møde pressen uden prins Henrik ved sin side. Han har lagt sig syg med influenza. Som bekendt har Henrik flere gange ytret, at han gerne vil være konge. Men det emne ønskede hans hustru ikke at berøre:

- Det er en lang og indviklet historie, som jeg ikke synes, vi behøver komme ind på, svarer dronningen til spørgsmålet om, hvorvidt prinsgemalen bør udnævnes til at være konge.

Fødselaren erklærede desuden over for pressen, at hun ikke selv har noget problem med sin alder.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.