Margrethe holder ikke nytårstalen, som hun plejer

I 34 år har dronning Margrethe holdt sin nytårstale på Amalienborg, men sidste år brød hun traditionen og sådan bliver det igen i år.
Sådan så det ud, da dronningen holdt sin nytårstale på Fredensborg Slot sidste år. 
Sådan så det ud, da dronningen holdt sin nytårstale på Fredensborg Slot sidste år.  FOTO: Scanpix

Der findes ikke mange danske hjem, hvor en let og glad panik ikke rammer klokken lidt i 18.00 hver nytårsaften. Om lidt glider dronningen frem på tv-skærmen, og vi skal med et glas i hånden høre, hvad landets monark har at sige om året, der er gået.

Det er en fast tradition for mange at høre nytårstalen, og sådan bliver den formentlig ved med at være. 

Men sidste år sket der noget skelsættende, det var første gang i 34 år, at dronning Margrethe afveg fra den traditionelle måde at holde nytårstalen på.

Den plejer at blive holdt på Amalienborg Slot, men sådan var det ikke sidste år. Der blev den holdt på Fredensborg Slot, og sådan bliver det igen i år, skriver tv2.dk

Amalienborg overrendt af håndværkere

Når dronningen den 31. december klokken 18 i år afholder sin nytårtale til folket, bliver det altså fra Nordsjælland, og det er der en ganske god grund til.

Dronningen og prinsegemalen er ramt af ombygnings-rod. De har residens på Fredensborg Slot, fordi taget på Christian IXs Palæ på Amalienborg stadig er under renovering.

Derfor er de sædvanlige gemakker formentlig henlagt i byggestøv, og det kan ikke lade sig gøre for dronningen at sende en pæn og god nytårstale fra Københavns centrum - men som man også kan se på billederne fra sidste års tale, byder Fredensborg Slot også på særdeles fine rammer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.