Margrethe Auken får skæld ud af Toke Troldravn

EU-politikeren jokede i et radioprogram med nutidens tilbedere af de nordiske guder. Det fik formanden for trossamfundet Forn Sidr til at kræve en undskyldning - hvilket han får - sådan da.
Margrethe Auken sagde i radioprogrammet, at asatroen ikke er en religion, men en leg.
Margrethe Auken sagde i radioprogrammet, at asatroen ikke er en religion, men en leg. Scanpix - arkivfoto

SF-politiker og præst Margrethe Auken er sendt i skammekrogen af de danskere, der tror på Thor, Odin og de andre fra den nordiske mytologi.

Ifølge Ekstra Bladet faldt det trossamfundet Forn Sidr for brystet, at Margrethe Auken i radioprogrammet 'Bagklog' på DR1 lørdag sagde, at tilbedningen af nordiske guder 'ikke er religion, men leg'.

Altså de leger jo, ligesom min søn spillede rollespil, da han var dreng. Det er vældig vigtigt og sjovt, og de går vældig meget op i det, når de spiller det, sagde Margrethe Auken, der konkluderede, at religion - det er der ikke tale om.

Udtalelserne er nedsættende, påpeger Toke Troldravn, der er formand for Forn Sidr, som i 2003 blev godkendt af Kirkeministeriet som trossamfund.

Han mener, at Margrethe Auken går imod lovgivningen med sit statement og kræver en undskyldning fra hende. Hvilket han får via Ekstra Bladet. Dog er det en lidt lunken en af slagsen.

Jeg vil gerne komme med en undskyldning. Men du kan overveje, hvor dybt i mit hjerte den er fra, siger hun til avisen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.