Mareridtsstart koster KIF klart nederlag i 1/8-finale

KIF Kolding København tabte den første 1/8-finale i Champions League med 17-22 på udebane til Zagreb.
Kasper Hvidt (tv.) havde en god periode lige efter pausen, men kunne ikke forhindre et klart nederlag til KIF (arkivfoto).
Kasper Hvidt (tv.) havde en god periode lige efter pausen, men kunne ikke forhindre et klart nederlag til KIF (arkivfoto). Foto: VAN NORDE ERNST/POLFOTO

Det danske mesterhold KIF Kolding København får svært ved at nå kvartfinalerne i håndboldens Champions League.

Den første 1/8-finale på udebane mod kroatiske Zagreb endte i dansk nederlag på 17-22.

Det skete efter en dansk mareridtsstart, som førte til kroatisk føring på 11-2, og da KIF's angrebsspil aldrig kom til at flyde over for keeperen Filip Ivic, var det klare nederlag uundgåeligt. Reduceringer i slutfasen skaber dog en smule dansk optimisme.

Zagreb er kendt som et frygtindgydende hjemmehold. Kroaterne gjorde rent bord med fem hjemmesejre i gruppespillet herunder mod Kiel og Paris Saint-Germain, og de fortsatte stilen fra start mod KIF.

Det danske hold havde svært ved at komme til åbne afslutninger over for den stærke kroatiske defensiv, og da Luka Stepancic lynede i den anden ende, kunne hjemmeholdet notere sig en føring på 5-0 efter otte minutter.

KIF-træner Aron Kristjansson reagerede ved at smide time out-kortet. Det hjalp ikke umiddelbart. Heller ikke udskiftningen af Bo Spellerberg, der var startet svagt.

Målmand Kasper Hvidt fik ikke fat i meget, og i stedet fik Marcus Cleverly chancen i det danske mål. Også uden øjeblikkelig effekt.

I kroaternes mål var Filip Ivic derimod blændende, og KIF blev holdt nede på to scoringer i de første 19 minutter. Helt uhørt for et hold af KIF's standard.

Danskerne kom dog bedre med i den sidste del af første halvleg, men pausestillingen lød alligevel på grumme 8-15.

Det unge Zagreb-hold er også kendt for at spille med store udsving, og det faldt i niveau fra anden halvlegs start.

Samtidig kom Kasper Hvidt tilbage i målet med stor succes. Han holdt kroaterne fra at score i de første næsten 12 minutter. Problemet var blot - set med danske øjne - at KIF ikke selv formåede at få gang i scoringen. Det blev til blot to mål i den samme periode.

KIF reducerede til 10-15, men så vågnede hjemmeholdet igen op og trak fra til 20-11.

Zagreb var langt fra skræmmende i anden halvleg, og det lykkedes KIF at begrænse nederlaget en smule i slutfasen. Bagud med fem mål bliver det dog svært for KIF i returkampen, der spilles i Brøndby næste søndag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.