Marcel Kittel kritiserer ruteplanlægningen i Touren

Den tyske sprinter er træt af de forhindringer, som arrangørerne og klassementholdene lægger i vejen.
Marcel Kittel (th.) måtte for anden gang i årets Tour se sig slået på målstregen af Mark Cavendish. Den store tysker langer efterfølgende ud efter arrangørernes valg af etapeafslutninger.
Marcel Kittel (th.) måtte for anden gang i årets Tour se sig slået på målstregen af Mark Cavendish. Den store tysker langer efterfølgende ud efter arrangørernes valg af etapeafslutninger. Foto: A.s.o./AP

Marcel Kittel (Etixx-Quick-Step) er ikke tilfreds med afslutningerne på sprinteretaperne i dette års Tour de France.

Han mener, at arrangørerne med deres valg af ruter skaber unødigt meget kaos på vejene mod målstregen.

- For at være meget ærlig, så er der ingen taktik i afslutningerne i år. Det er umuligt at køre som et hold her, siger Marcel Kittel ifølge cyclingnews.

- Jeg ved ikke, hvorfor arrangørerne gør det på denne måde med afslutninger ned ad bakke inde i byen, hvor vi har alle de her smalle gader og sving.

- Det er bredt, så smalt, så bredt igen, og alle holdene havde problemer med at holde sig i front, siger den store tysker.

To gange i årets Tour de France er han blevet nummer to på en etape efter Mark Cavendish. Én gang har han selv krydset stregen først.

Han mener, at også klassementholdenes insisteren på at holde deres kaptajner helt fremme er med til at gøre afslutningerne unødigt kaotiske og dermed potentielt farlige.

- Klassementholdene sidder på deres (sprinternes) hjul helt til målstregen. Det er rent kaos, og det er derfor, man kan vinde ved at placere sig smart, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.