Maratonkamp slå McEnroe-rekord

John McEnroe og Mats Wilander har ikke længere rekorden for den længste singlekamp i Davis Cup-historien.
Leonardo Mayer (th) fejrer sin vilde sejr med kaptajn Daniel Orsanic efter den historisk lange kamp.
Leonardo Mayer (th) fejrer sin vilde sejr med kaptajn Daniel Orsanic efter den historisk lange kamp. Foto: Natacha Pisarenko/AP

Der blev sat Davis Cup-rekord sent søndag aften, da den argentinske tennisspiller Leonardo Mayer slog brasilianeren João Souza 7-6, 7-6, 5-7, 5-7, 15-13.

Maratonkampen, der blev spillet på grus i Tecnopolis i udkanten af den argentinske hovedstad Buenos Aires, var den længste singlekamp i Davis Cup nogensinde.

Den nu historiske kamp varede seks timer og 42 minutter - 20 minutter mere end storkampen fra 1982, da amerikaneren John McEnroe besejrede svenske Mats Wilander.

Mayer missede 10 matchbolde, før han slog til på den 11. og vandt den opslidende kamp, som også var den næstlængste kamp i alle turneringer.

Den er kun overgået af den legendariske og 11 timer lange gyser mellem amerikaneren John Isner og franske Nicolas Mahut ved Wimbledon i 2010.

- Vi fortjente i mine øjne begge sejren. Men én spiller skulle tabe kampen. Jeg vil kun ønske ham tillykke, siger søndagens tabende rekordspiller João Souza.

Mayer udlignede til 2-2 i kampe for Argentina, og det er nu op til landsmanden Federico Delbonis at afgøre det mod Thomaz Bellucci i den femte og sidste kamp.

Delbonis vandt åbningssættet 6-3, inden mørke udsatte Davis Cup-opgøret til mandag.

Vinderen møder i kvartfinalen Serbien, der anført af verdensetteren Novak Djokovic vandt 5-0 over Kroatien.

De forsvarende Davis Cup-mestre fra Schweiz røg ud med et samlet 2-3-nederlag til Belgien.

Hverken Roger Federer og Stan Wawrinka, som førte Schweiz til den første Davis Cup-titel i nationens historie i 2014, var med, og det var hovedårsagen til nederlaget.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.